14.10.2019 8024

День захисника України

День захисника України
День захисника України

Місяць жовтень багатий на різні свята. Та є поміж них одне, якому ми завдячуємо нашим спокійним життям – День захисників України. Сучасний захисник – це людина, яка спроможна створити атмосферу миру та добра оточуючим, яка дбає не лише про свою родину, а й має змогу та бажання вирішувати питання стосовно захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Із сивої давнини долинули до нас перекази про сміливих захисників українських земель – козаків. Тож не дивно, що День українського козацтва та День захисників України мають одне на двох свято. А ще у цю знаменну дату – 14 жовтня – увесь православний світ відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка була найшановнішою у козаків.

Загальновідомою ознакою Покрови є те, що вона покриває землю або листям, або снігом. Тож і бажаю вам, шановні козаки-захисники, аби Покрова Пресвятої Богородиці покрила вас від всього лихого! Хай щастям стелиться ваш життєвий шлях, а в родинах панує мир, любов і благодать.

Велике щастя почуватися захищеними в даний, нелегкий для країни, час. Сили вам і твердості духу, енергії та оптимізму, благополуччя та надійного тилу в родині. Нехай у вашому житті завжди стане часу для шляхетних вчинків і подвигів, сміливості та неймовірних перемог!

Ректор Олена Непочатенко