12.03.2021 5257

День саду в Уманському НУС

Підходить до завершення Тиждень факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. І на його завершення колектив факультету підготував надзвичайно цікавий і пізнавальний захід – традиційний День саду.

12 березня усі бажаючі професіонали й аматори садівництва, а також усі, хто планує таким стати за допомогою Уманського НУС, долучилися до семінару, який, згідно правил адаптивного карантину, проходив дистанційно на платформі Google Meet. Модератором зустрічі став доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри плодівництва і виноградарства Володимир Заморський.

День саду в Уманському НУС
День саду в Уманському НУС

Відкрив семінар проректор з науково-педагогічної роботи, професор Михайло Мальований, який відзначив, що Уманський національний університет садівництва є науковою базою для впровадження високоінтенсивних технологій і досягнень сучасної світової науки у садівництво. Михайло Іванович побажав учасникам плідної праці, корисного та приємного спілкування, адже подібні заходи дають можливість поєднати напрацювання університетської науки й аграрних компаній, довідатися про новочасні технології.

Згідно з програмою семінару присутні мали змогу почути про новітні технології і тонкощі вирощування лохини; особливості обрізки та стратегії захисту; умови застосування стимуляторів росту та низку інших цікавих аспектів, що принесуть чимало користі сучасному садівнику-агроному.

День саду в Уманському НУС
День саду в Уманському НУС
День саду в Уманському НУС
День саду в Уманському НУС

Науково-практичний онлайн-семінар День саду в Уманському НУС традиційно зібрав чималу аудиторію, долучивши до обговорення актуальних питань професорсько-викладацький склад навчального закладу, агрономів провідних підприємств і співзасновників відомих на ринку агроіндустрії України компаній. 

Пресцентр Уманського НУС