16.09.2016 5404

День Саду – 2016

Уманський національний університет садівництва здавна славиться урожайністю своїх садів. І тому щороку Уманський НУС радує нас високими показниками збору плодових культур різних сортів.

15 вересня в Уманському НУС розпочато традиційний щорічний науково-практичний семінар «День саду – 2016». Організатором заходу є науково-дослідна частина Уманського НУС.

Під час семінару учасники та гості заходу оглянули дослідно-показовий сад інтенсивного типу кафедри плодівництва і виноградарства: з утримання ґрунту в садах, схем садіння, сорто-підщепних комбінацій, інтродукції новітніх сортів, вирощування садивного матеріалу, формування крони Бі-баум, способів та строків обрізування крони, а також здійснили огляд плодових розсадників. Не залишились без уваги учасників та гостей заходу промислові насадження, сортимент і технології вирощування винограду та кущових ягідників малини та ожини.

День Саду – 2016
День Саду – 2016

Кафедра лісового господарства провела демонстрацію дослідів з «Вивчення режиму зрошення та водного балансу інтенсивних насаджень яблуні у садівництві Центрального Лісостепу України». Широкому загалу запропоновано кафедрою захисту і карантину рослин огляд дослідів з «Вивчення шкідливого ентомокомплексу яблуні та заходи обмеження його чисельності в промислових насадженнях Лісостепу України».

Науково-педагогічні працівники, аспіранти і докторанти кафедр надали детальну інформацію про всі насадження та види елітних сортів плодових культур. У ході демонстрації учасники заходу активно обговорювали результати огляду та ділились враженнями.

День Саду – 2016
День Саду – 2016

Далі буде…

Прес-центр Уманського НУС