22.11.2012 4838

День працівників сільського господарства в Національному палаці мистецтв України

     Делегація Уманського національного університету садівництва у складі в.о. ректора Непочатенко О.О., проректора з науково-педагогічної роботи Мостовяка І.І. та голови профспілкового комітету Парубок М.І. брали участь в урочистостях з нагоди Дня працівників сільського господарства. Святкування відбулося в Національному палаці мистецтв України за участю Президента України Віктора Федоровича Януковича.

     День працівників сільського господарства – це одне з найголовніших свят держави, це заслужена шана звитяжній хліборобській праці. В палац «Україна» прибули делегації з усіх регіонів держави: представники аграрних навчальних закладів, керівники аграрних і переробних підприємств, міністерств, відомств, областей, представники інвестиційних компаній та ветерани галузі. Головна зала України на 3700 місць була переповнена.

     Перед присутніми виступив Президент України Віктор Федорович Янукович, вітаючи аграріїв зі святом. «Наша держава довела, що є одним із найпотужніших гравців на світовому ринку продовольства», - сказав Президент на урочистому зібранні. Він висловив переконання, що для України з її давніми аграрними традиціями День працівників сільського господарства є справді загальнодержавним святом. Рівень розвитку аграрного виробничого сектору визначає продовольчу безпеку країни, суттєво впливає на сталий розвиток її економіки та формує експортний потенціал нашої держави.

     Глава держави також привітав присутніх з успішним завершенням сільськогосподарського року. Він зазначив, що цьогорічні природні та економічні труднощі не стали на заваді українським селянам, розмір врожаю прогнозується на рівні близько 46 млн тонн зерна, а це третій результат за роки незалежності України. Звернув увагу на те, що найкращі показники, понад 3 млн. тонн зерна, продемонстрували Вінницька, Київська, Черкаська та Полтавська області.

     Кращих представників аграрного комплексу на святі було відзначено державними нагородами: орденами «Знак Пошани», «Княгині Ольги» та почесними званнями «Заслужений працівник сільського господарства».

Після привітального слова та вручення нагород почався святковий концерт за участю українських та російських зірок естради.