14.06.2019 5010

День поля в Уманському НУС

Продуктивним та зразковим цьогоріч виявився традиційний День поля в Уманському національному університеті садівництва.

Відкрита та незалежна платформа для експертів-радників, оглядової комісії  представників професорсько-викладацького складу та виконавців вкотре довела доцільність виконання експериментів у сільськогосподарських галузях. Дослідна робота, яка проводиться кафедрами університету, широко відома загалу. А результати трудової діяльності наших колег захоплюють і дають змогу дізнатися про результати багаторічної праці.

У рамках Дня поля демонструвалися досліди провідних кафедр, що виконують дослідження згідно науково-дослідної тематики. Було проведено огляд дослідних ділянок овочевих, польових, декоративних культур і селекційних посівів. У процесі огляду дослідів науковці доповіли про актуальність, новизну проведення досліджень, продемонстрували схеми закладання дослідів, агротехніку вирощування сільськогосподарських культур, відзначили основні показники, що вивчаються.

День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС
День поля в Уманському НУС

Присутні мали змогу: розглянути та почути про різні системи удобрення; з’ясувати, де саме використовуються новітні селекційні та біотехнологічні методи створення сортів і гібридів; споглядати неймовірну кількість зібрань рідкісних видів та сортів рослин з усіх куточків планети; розглянути дослідні посіви життєдайних культур – пшениці, жита, кукурудзи, сої, сорго та інших; обговорити запропоновані та практично втілені варіанти сівозміни, які дають більший вихід зерна.

Дружня атмосфера між комісією та аспірантами сприяла гарному та продуктивному робочому дню. Учасники науково-практичного огляду переконалися в актуальності та новизні проведених досліджень, адже вони продемонстрували оригінальні та класичні схеми закладання дослідів, новітні спроби вирощування сільськогосподарських культур, відобразили основні показники, що вивчаються.

Дякуємо всім учасникам науково-практичного огляду. Хай щастить на ниві подальших відкриттів і здобутків.

Прес-центр Уманського НУС