24.11.2012 6597

День інженерно-технологічного факультету - 2012

   

Під ласкавим промінням осіннього сонця, на лоні чарівної Софіївки, процвітає Уманський національний університет садівництва. А набирає зліт в ньому один з наймолодших факультетів – інженерно-технологічний. І хоча нам виповнилось лише шість років, ми впевнено крокуємо вперед, намагаємось закріпити за собою звання найкращих.

     В цьому році святкування Дня факультету відбувалось 21 листопада. Підготовка до цієї події розпочалась ще на початку жовтня. За підтримки та ініціативи деканату було заплановано багато заходів, підготовка до яких згуртувала викладачів та студентів. Звичайно всі хвилювались, але працювали не покладаючи рук: щоденні багатогодинні репетиції, консультації викладачів з вокалу, хореографів – запорука відмінного результату.

     Свято факультету тривало один день, який був насичений різноманітними подіями і заходами. В корпусі №1 всі бажаючі мали змогу оцінити творчі роботи студентів нашого факультету, особливо сподобались роботи Лисака Валентина, Римарчук Лесі, Лаути Катерини, Гордійчук Ірини, студентів 32-Т групи. Спостерігали за конкурсом стінгазет, першість в якому розділили 52-Т, 52-ТЗ, 11-Т групи.

Виставка творчих робіт студентів
Виставка творчих робіт студентів

     Родзинкою святкового дійства став флешмоб, організований та виконаний студентами інженерно-технологічного факультету І–V курсів на центральній площі університету. На перерві між заняттями зненацька залунала музика, що одразу привернула увагу небайдужих. Здивовані перехожі утворили коло, посеред якого вималювався осередок танцю, який розростався з кожною миттю. І ось вже вся площа підтанцьовує і плеще в долоні в такт музиці.

     У спортивній залі відбувся баскетбольний матч «Ліга інженер», участь в якому брали студенти ІV курсу інженерно-технологічного факультету проти збірної команди університету. Перемогу здобула команда студентів інженерно-технологічного факультету.

     Особливу увагу привернула дегустація, відмовитись від якої було просто неможливо. У підготовці даного дійства взяли активну участь дві кафедри нашого факультету. Кафедра технології зберігання і переробки плодів та овочів висвітлила 3 наукових напрямки: холодильне зберігання свіжих плодів, переробка плодів і овочів у консервовані продукти, переробка плодів і ягід у виноматеріали та вина. Представлені стенди відповідно до напрямків наукових досліджень: плоди яблук, груш, слив після зберігання, різні види консервів, виноградні та плодово-ягідні вина. Проведена дегустація грушевого соку, плодово-ягідного вина, цукатів, узвару, сушні тощо. Кафедра технології зберігання і переробки зерна організувала виставку-продаж хлібобулочних виробів, представлених ЗАТ «Уманьхліб». Особливий ажіотаж викликала дегустація кондитерських виробів, наданих Уманським хлібокомбінатом.

Дегустація
Дегустація

     Після дегустації всіх запросили на святковий концерт. Присутні переконались, що студенти нашого факультету надзвичайно талановиті. Підкорили всіх своїми вокальними даними: Берекеля Аліна, Барилюк Анатолій, Новіцька Олена, Пасьменко Михайло, Яківчук Зіра, Поліщук Світлана і Людмила та інші. Серед найкращих номерів хотілося б відзначити танці наших студентів, учасників ансамблю «Лювіна», більшість з яких вони поставили самостійно; гумореску від п’ятикурсника Наливалкина Григорія; мініатюри «Експерименти кохання» (О.Тараненко, О.Артюшенко) та «Голодний студент» (О.Тараненко,А.Кривий), пісні, виконані англійською мовою (З.Яківчук). Особливо бурхливо зал реагував на виступ чоловічого ансамблю з піснею «Гарбузи». Не залишився без уваги танець «Батл», представлений як протистояння різних танцювальних стилів (латіна, хіп-хоп, крамп, брейкданс). Бурхливими оплесками супроводжувався виступ команди КВК інженерно-технологічного факультету «Без Варіантів». На завершення концерту всі учасники виконали заключну пісню «Україна».

Святковий концерт
Святковий концерт

     Завершилось свято інженерно-технологічного факультету, сповнене несподіванками, веселими конкурсами, пізнавальними та розважальними заходами. Отже, ми знову повертаємось до роботи, щоб наступного року дивувати всіх своєю винахідливістю і талановитістю.

Фото на згадку
Фото на згадку

 

Заступник декана з організаційно-виховної роботи

Юлія Миколаївна Жмуденко