30.09.2020 4723

День бібліотек – свято не лише для бібліотечних працівників

У Всеукраїнський день бібліотек, що відзначається цього річ 30 вересня, колектив Уманського національного університету садівництва вітає з професійним святом працівників Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва.

Бібліотека сучасного навчального закладу – це комплексний бібліотечно-інформаційний, науково-дослідний, науково-методичний та культурно-просвітницький центр. А діючі умови цифровізації стимулюють прогресивних і професійних фахівців поєднувати в осередку друкованих надбань і скарбів науку, комунікацію, розвиток, накопичення бібліотечно-інформаційного потенціалу та дбайливе, добросовісне ставлення до виконання обов’язків бібліотекаря.

Кожен з нас з радістю звертається за допомогою до привітного бібліотечного колективу. І вже там, ми поринаємо у казкову країну з книг, де розмаїття мудрості, закарбоване на сторінках, допоможе кожному знайти відповіді на найзатребуваніші питання.

Чарівні панянки з книгами в руках з давніх-давен захоплювали чоловіків, тож і в наших неймовірно розумних, гарних, комунікабельних і різнобічно одарованих бібліотекарів завжди безперебійний потік відвідувачів – поціновувачів книг. Звісно, час не стоїть на місці, і вже пройшли дні, коли єдиним джерелом інформації була книга та періодика. Однак бібліотекарі Уманського НУС з гідністю прийняли виклик сучасності, розкривши аудиторії безмежні можливості для читачів, залучаючи і заохочуючи їх до занурення в глибини пізнання. А тому не дивно, що весь колектив університету з радістю, по родинному тепло, повсякчас згуртовується у читальних залах на літературні та творчі вечори, вечорниці, презентації, наукові конференції, зустрічі з відомими випускниками та провідними підприємцями, різного роду тематичні виставки. Цей затишок, у поєднанні з інформуванням, люб’язно нам дарує жіночий колектив бібліотеки Уманського національного університету садівництва.

Ми з гордістю входимо до осередку інтелектуальних надбань і впевнено називаємо його – сучасним, адже нові технології, вплинувши на соціальне та культурне життя читачів, не відбилися на високій якості функціонування нашої бібліотеки. Чого варта лише музейна кімната «Библіотеки Уманскаго средняго училища садоводства и земледѣлія», де збережені раритетні, унікальні та рідкісні видання і на екскурсію до якої навіть в тисячний раз прагне потрапити кожен, хто вже хоч раз побував там.

Бажаємо у Всеукраїнський день бібліотек, щоб кожна людина в Україні, вдихнувши аромат відкритої книги, з захопленням поринала у вир подій і вміла насолоджуватися змістом і реальними паперовими сторінками. А бібліотечним працівникам – міцного здоров’я та гарних читачів для використання класичного джерела інформації. Ми впевнені, що День бібліотек – свято не лише для бібліотечних працівників, але й для усіх читачів. Зі святом вас, шановні!

 

Ректорат

Профком