15.09.2016 5161

Червоний Хрест – символ співчуття та милосердя

Одвічні цінності, такі як потреба у милосерді, людяність, взаємодопомога і співчуття непідвладні часові.

З 1918 року Товариство Червоного Хреста України продовжує бути надійною опорою для знедолених, сиріт, інвалідів, немічних, хворих, самотніх, останньою інстанцією, куди люди завжди можуть звернутись по допомогу за найскрутніших обставин. Волонтери та співробітники Червоного Хреста завжди поруч: в найгарячіших точках, в епіцентрах стихійних лих і людської біди – там, де виникала потреба у наданні негайної допомоги, теплому слові.

Щороку Уманська міськрайонна організація Червоного Хреста з нагоди Всесвітнього дня першої допомоги проводить різноманітні  інформаційні заходи, тренінги. У рамках згаданої акції 13 вересня студентам інженерно -технологічного факультету Уманського НУС було проведено заняття-тренінг з надання першої долікарської допомоги. Приводом для цього став Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Провела тренінг голова Уманської міськрайонної організації Червоного Хреста –Валентина Чорна.

Червоний Хрест – символ співчуття та милосердя
Червоний Хрест – символ співчуття та милосердя

Вона зазначила, що в скрутні моменти перша допомога рятує життя  і кожна людина має знати, як вчасно та якісно допомогти потерпілому при різних травмах, розладах дихання, кровотечах, отруєннях, опіках.під час тренінгу висвітлили питання : «Що робити, коли зупинилась діяльність серця, виникла кровотеча, чи опіки?», «Як не розгубитися в цих ситуаціях?». Валентина Андріївна зауважила, що завдання червонохрестівців на сьогодні – не лише самостійно вміти надавати першу допомогу, а й навчати цього інших. Студенти відпрацьовували прийоми реанімації, а також пройшли алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

У рамках заходу студентам було надано багато корисної та цікавої інформації , проведено майстер-клас з використанням спеціального манекена, продемонструвавши, як слід надавати першу допомогу. Під час бесіди увагу було акцентовано на власній безпеці, а також наголошено, що надавати допомогу слід тільки у випадках, якщо це не становить загрози для життя. В інших випадках необхідно дочекатися фахівців, які зможуть надати кваліфіковану допомогу.

Червоний Хрест – символ співчуття та милосердя
Червоний Хрест – символ співчуття та милосердя

Загалом захід носив пізнавальний характер, а сама зустріч пройшла у дружній, доброзичливій, невимушеній атмосфері.

 

Юлія Сапєльнікова, голова ради студентського самоврядування інженерно-технологічного факультету