28.03.2024 508

Час обирати своє майбутнє: випускники Буцької ТГ завітали в Уманський НУС

27 березня до Уманського національного університету садівництва на знайомство завітали випускники ліцеїв Буцької територіальної громади. Вже невдовзі вони складатимуть НМТ, тож настав час остаточно визначитись із вибором закладу вищої освіти, до якого вступатимуть, щоб опановувати майбутню бажану професію.

Майбутнім абітурієнтам розповіли про правила прийому та вступу до Уманського національного університету садівництва. Детально зупинились на усіх можливостях, які відкриває перед студентами навчання в університеті садівництва, зокрема й міжнародні студії. Окремо проговорили можливості дуальної освіти та перспективи працевлаштування після отримання диплому.

— Нині в абітурієнтів є нагода відвідати екскурсію університетом, дослідити локації кожної кафедри, лабораторії, побачити найсучасніше обладнання, на якому працюють наші студенти під час занять. Також у наших гостей сьогодні буде нагода детальнл ознайомитися зі спеціальностями, які пропонуються в Уманському НУС, адже наш університет насамперед має за мету не просто надати студентам вищу освіту, а виховати, навчити та виростити гарного фахівця у своїй справі. Тож абітурієнти ознайомляться з порядком прийому до університету й особливостями вступної кампанії 2024 року, — зазначила Інна ЧЕРНЕГА, директор Центру професійно-кар’єрної орієнтації і доуніверситетської підготовки Уманського НУС.

Час обирати своє майбутнє: випускники Буцької ТГ завітали в Уманський НУС
Час обирати своє майбутнє: випускники Буцької ТГ завітали в Уманський НУС
Час обирати своє майбутнє: випускники Буцької ТГ завітали в Уманський НУС
Час обирати своє майбутнє: випускники Буцької ТГ завітали в Уманський НУС

Оглядова екскурсія кампусом університетк, яку підготували працівники ЗВО, надала можливість абітурієнтам ознайомитись із територією студмістечка. А програма зустрічі допомогла представити різні факультети і кафедри, а також презентувати усі спеціальності, які на сьогодні відкриті в університеті.

— Колектив Уманського національного університету садівництва приймав школярів Буцького і Новогребельського ліцеїв. Ми показали нашим майбутнім абітурієнтам, а сьогоднішнім школярам, як працює університет, які є кафедри та спеціальності. Колеги-викладачі провели цікаві тренінги, тести, презентації кафедр і спеціальностей, показали гербарну кімнату, кабінет геології — тобто все те, що вивчають студенти впродовж п’яти років. Дана екскурсія проводилась в рамках Дня відкритих дверей університету, тож ми запрошуємо на навчання до Уманського національного університету садівництва усіх охочих, — розповів завідувач кафедри рослинництва Уманського НУС Віталій КРАВЧЕНКО.

Окрім того, випускники ліцеїв та їхні вчителі побували у теплицях університету садівництва.

Зазначимо, що такі екскурсії випускників шкіл до закладу вищої освіти — це можливість для майбутніх студентів визначитись не лише із майбутньою спеціальністю та професією, а й університетом, де вони здобуватимуть освіту та проведуть найкращі роки життя.

—  Я приїхав побачити, як тут навчаються та який сам університет. Ми сьогодні були на екскурсії вже багато де, але я хотів би бути агрономом, тому хочу познайомитись з умовами навчання на агрономії, — поділився своїми планами на вступ ліцеїст Юрій.

До речі, з 15 по 21 квітня в Уманському національному університеті садівництва відбуватиметься День відкритих дверей і впродовж тижня усі охочі також можуть завітати до нашого ЗВО, щоб обрати собі спеціальність до смаку та життєвих цілей!