25.03.2015 6474

Акція «Посади дерево»

Весна – це пора, коли природа, оновлюючись після зимового смутку, приносить красу в життя людини, дарує їй відчуття райдужності та впевненості в майбутньому. Проте людина не повинна стояти осторонь таких перетворень – вона повинна не лише берегти дарунки, а й примножувати красу землі!

Тому в Уманському національному університеті садівництва у 2012 році була започаткована гарна традиція озеленення нашого міста. Розпочалася вона акцією «Посади дерево», коли на прохання директора загальноосвітньої школи №9 студенти і викладачі на чолі з ректором університету Оленою Непочатенко взяли активну участь в озелененні території, прилеглої до школи.

Вже чотири роки університет дотримується екологічного вектора співпраці з органами влади та закладами освіти міста. Не став винятком і поточний рік.

Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»

24 березня 2015 року в рамках тісної співпраці Національного університету садівництва та Уманської міської гімназії відбулася чергова акція «Посади дерево». Відповідно до погодженого з директором гімназії Миколою Яременком плану озеленення території школи підібрано асортимент рослин для висадки:

  • липа серцелиста (Tilia cordata Mill.) – 30 шт.;
  • декоративні форми яблуні ягідної (Malus baccata (L.) Borkh.) – 20 шт.;
  • саджанці яблуні домашньої (Malus domestica Borkh.), сорту «Спартан» – 5 шт.;
  • туя західна колоновидної форми (Thuja occidentalis f. ‘Columna’L.) – 2 шт.

Відтепер вхідну частину території навчального закладу прикрашатимуть насадження декоративної форми яблуні, а сформовані декоративні ділянки з насадженнями трав’янистих та кущових рослин доповнять саджанці туї західної. Саджанці зимового сорту «Спартан» доповнять плодовий сад школи.

Окрім того, студенти 51 групи факультету лісового та садово-паркового господарства взяли активну участь у висадженні липи серцелистої вздовж алеї по вулиці Коломенська, прилеглої до гімназії.

Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»

Дирекція гімназії подякувала керівництву університету за допомогу в облаштуванні території школи.

А відділ довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи, в особі завідувача відділу Інни Чернеги, щиро вдячний викладачам кафедри садово-паркового господарства Валентину Поліщуку та Тетяні Мамчур за консультативну роботу та сприяння в проведенні акції, декану факультету лісового та садово-паркового господарства Олександру Заморському, завідувачу ННВВ Роману Длугоборському, завідувачу науково-дослідних оранжерей і теплиць Володимиру Вітенку за наданий садивний матеріал.

Окремі слова вдячності висловлюємо студентам 51 групи факультету лісового та садово-паркового господарства за їхні знання, вміння та працю.

Акція «Посади дерево»
Акція «Посади дерево»

Пам’ятайте, краса врятує світ, і саме у вас, наші випускники, є можливість подарувати світу цю красу! 

Тетяна Мамчур, доцент кафедри садово-паркового господарства,

Тетяна Кравченко, фахівець відділу довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи