27.04.2021 4936

Агрополітичні дебати–2021 відбулися в Уманському НУС

За ініціативи проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» з 2016 року в аграрних закладах вищої освіти проводять конкурс «Агрополітичні дебати», постійними учасниками якого є студенти Уманського національного університету садівництва.

За умовами участі конкурс проводиться в два етапи. Цьогоріч І етап дебатів на базі Уманського НУС був організований на платформі Zoom, в дистанційній формі. Звичайно, формат проведення був незвичний для учасників, але, як виявилося, всі вже є адаптованими до дистанційного спілкування. Модератором зібрання виступила відповідальна за наукову роботу студентів університету, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Юлія Улянич.

За умовами проведення конкурсу було зорганізоване попереднє жеребкування (вибір теми дискусії команди) для студентів-учасників, що також було проведене за допомогою платформи Zoom, генератором випадкових чисел на основі formula.co.ua.

За результатами жеребкування послідовність і теми виступів були розподілилися наступним чином:

  1. На тему «Сільський розвиток:акцент на інших сферах економіки, наприклад туризму – про що майбутнє» дискутували команди інженерно-технологічного факультету та факультету економіки і підприємництва;
  2. Команди факультетів агрономії та плодоовочівництва, екології та захисту рослин (обговорювали тему «Переробка аграрної сировини – виклики і можливості (в контексті експорту та забезпечення внутрішнього споживання»);
  3. «Органічне аграрне виробництво – виклики і можливості(зокрема в контексті «Зеленої угоди ЄС» стало темою для диспутів команд факультетів лісового і садово-паркового господарства та менеджменту.

Неупереджено, справедливо та принципово оцінювало виступи журі у складі: завідувача відділу інтелектуальної власності, комерціалізації та трансферу технологій Олександра Бурляя; завідувача Центру культури і виховання студентів Петра Паєвського; завідувача «Інституту післядипломної освіти та дорадництва» Діани Нагернюк.

За результатами проведених диспутів і представлених думок, переможцем конкурсу «Агрополітичні дебати» на рівні університету визначено студента факультету менеджменту Романа Землякова.

Кращими командами визнано:

І місце – команди факультетів менеджменту й економіки і підприємництва;

ІІ місце – команда факультету агрономії;

ІІІ місце – команда інженерно-технологічного факультету.

Найактивнішими учасниками стали: Нікіта Волков (факультет економіки і підприємництва), Анастасія Вовчанська факультет економіки і підприємництва), Анна Дяченко (факультет агрономії), Анастасія Почернюк (факультет лісового та садово-паркового господарства), Едуард Хлівненко (факультет менеджменту), Андрій Бекало (інженерно-технологічний факультет).

Усі учасники та команди будуть відзначені й нагороджені заохочувальними призами.

Викладацько-професорський склад університету щиро вітає Романа Землякова з перемогою у першому етапі конкурсу та зичить перемоги у другому етапі «Агрополітичних дебатів 2021р».

Всім учасникам дякуємо за участь і бажаємо не зупинятись на досягненнях!!!!

Юлія Улянич, відповідальна за наукову роботу студентів в університеті