09.09.2022 3463

Агро – це ТОП!

Науково-практична конференція «ТОР – AGRO. Агротехнології, інвестиції, прибуток» відбулася 08 вересня в Уманському національному університеті садівництва. Місце зустрічі було обрано не випадково, адже саме в стінах нашого навчального закладу низка поважних керівників і учасників здобули аграрну освіту, що дала можливість і професійного, й особистісного розвитку.

Оскільки формат конференції передбачав дві складові – наукову та практичну, – учасники спочатку заслухали доповіді, в основу яких було покладено наукові дослідження, а потім вражалися останніми новинками практичного втілення результатів такої праці.

Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!

Відкрив конференцію перший проректор університету, доктор сільськогосподарських наук Іван МОСТОВ’ЯК, який зазначив: «Агрономія в сучасному світі набуває все більшого значення та ваги. Відповідно й агроном нині це не людина, яка крокує полями та проводить фізичні дослідження, а високотехнологічний фахівець, в арсеналі знання кого як класичні університетські науки, так і техніко-технологічні навички».

Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!

З вітальним словом, а також з розповіддю про співпрацю Уманського НУС з виробниками в рамках проєкту «Освіта – наука – виробництво», до учасників зібрання звернувся доктор сільськогосподарських наук, декан факультету агрономії, співорганізатор конференції Сергій ПОЛТОРЕЦЬКИЙ.

Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!

Зацікавився поважний загал і доповіддю кандидата сільськогосподарських наук, завідувача кафедри загального землеробства, представника групи компаній «Агро Експерт» Олександра КАРНАУХА на тему: «Використання мікробіологічних продуктів як елемент збереження та відтворення родючості ґрунту».

Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!

Доповіді наступних учасників були не менш цікавими й актуальними. Так, Олександр СТУПЕНКО (ТОВ «Екоорганік») розповів про добрива компанії, Михайло КОСЮХНО (компанія «Сожам Україна») – про сучасні технології обробки зерна для зберігання, Віталій ШУБЕРАНСЬКИЙ (компанія «FRENDT») – про сім рівнів упровадження точного землеробства, а студент Уманського НУС Павло ЛАСКОВЕЦЬ (компанія Cropex Academy) – про ключову роль і доцільність дронів в агропромисловому секторі.

Що ж до практичної частини конференції, то вона була дійсно вражаючою: трактор, керований дроном з відстані, що здійснює обробіток без людини, аби убезпечити її життя (проєкт є надактуальним нині в областях, де значна кількість замінованих земель); 14 гібридів високоврожайної кукурудзи, представлені агрокорпорацією «Степова» та компанією Biotech, а також демонстрація аграрних гігантів – техніки від компанії «Велес Агро», що підкорюватиме простори сільськогосподарської сфери України.

Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!
Агро – це ТОП!

Конференція вийшла пізнавальною й ефективною, а також цікавою та приємною, адже наприкінці зустрічі учасники взяли участь у розіграші призів і подарунків від організаторів і партнерів.

Агросектор й аграрна освіта в Україні та світі стають все популярнішими та затребуванішими. Й Уманський національний університет садівництва постійно слідкує за новинками, актуалізуючи університетські знання та забезпечуючи належну якість навчання за допомогою співпраці з виробництвом.

 

Пресцентр Уманського НУС