11.11.2015 5198

Абіт-консультант: особливості проведення ЗНО-2016

Пропонуємо Вашій увазі цикл статей в рубриці «АБІТ-КОНСУЛЬТАНТ». Сподіваємось вони стануть у пригоді абітурієнтам, які братимуть участь у проведенні ЗНО-2016. До його початку залишається менше, ніж півроку. За цей час учні одинадцятих класів повинні не лише розібратися з особливостями проведення та ґрунтовно підготуватись до ЗНО-2016, а й детально ознайомитись з правилами вступу до обраних вузів та нюансами вступної кампанії.

На сьогодні вже вималювалась зрозуміла картина зовнішнього незалежного оцінювання? Яким воно буде? Давайте розбиратись разом у форматі запитання-відповідь.

1. З яких предметів можна буде складати ЗНО-2016? Чи залишаються тести з деяких предметів дворівневими?

У 2016 році тестування буде проводитись з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, біології, географії, англійської, французької, іспанської, німецької та російської мов. Всі тести будуть однорівневими. 

2. Який формат проведення?

Такий самий, як і в 2015 році. Однак результати з української мови та літератури, а також з математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) зараховуватимуться як оцінки за ДПА, цей результат піде в атестат.

3. Яка максимальна кількість предметів ЗНО в 2016 році?

Можна буде складати максимум 4 предмета. Ви можете вибрати до чотирьох тестів, але правильно записатися на максимальну кількість. Не відмовляйтесь від шансу, раптом один із предметів не здасте.

4. Коли стартує реєстрація на основне та пробне ЗНО?

Реєстрація на пробне тестування розпочнеться 5 січня та триватиме до 30 січня. Реєстрація на основне – з 1 лютого до 4 березня.

 

5. Коли буде проводитись ЗНО в 2016 році?

Пробне з української мови та літератури відбудеться 2 квітня, з решти предметів – 9 квітня.

Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання – з 5 травня до 10 липня. В травні пройдуть тести, результати яких будуть зараховуватись і як вступні іспити, і як ДПА: українська мова та література, математика та історія України. Всі решта тестів – у період основної сесії з 3 по 17 червня..

6. Чи будуть випускники коледжів складати зовнішнє незалежне оцінювання?

Згідно правил прийому до ВНЗ вступ випускників вишів І-ІІ рівнів акредитації буде відбуватись за результатами внутрішніх іспитів.

7. Чи залишаються «порогові бали» в 2016 році?

Так, «порогові бали» залишаються. Для кожного предмета буде визначатись своя кількість тестових завдань, на яку треба дати правильну відповідь, щоб подолати «поріг» склав/не склав. Учасники тестування, які його не подолають, не зможуть використати результат тесту з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового балу», отримають оцінку за шкалою 100-200 балів та матимуть право брати участь у вступній кампанії 2016 року.

Залишились запитання щодо особливостей проведення ЗНО-2016? Телефонуйте за номером (04744) 3-21-70, а також слідкуй за новими публікаціями на сайті Уманського національного університету садівництва в рубриці «Абіт-консультант».

Абіт-консультант: особливості проведення ЗНО-2016
Абіт-консультант: особливості проведення ЗНО-2016

 

Тетяна Кравченко,

фахівець підготовчого відділення