14.10.2022 2913

14 жовтня – визначний день для українського народу

14 жовтня – визначний день для українського народу
14 жовтня – визначний день для українського народу

14 жовтня – визначний день для українського народу, адже він об’єднав три знаменні свята: День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Цьогоріч вони для українського народу є втричі знаменнішими: на свято Покрови всі православні йдуть до храму і просять життя мирного та захисту могутнього у Святої Покровительки нащадків козацького роду для всіх захисників і захисниць України від окупантської навали, від усіх ворогів.

Війна в Україні дала можливість українцям збагнути, що життя людське спрямоване на пізнання його мудрості та вдосконалення нас самих. І для досягнення зазначеного достатньо всього лише жити. Але таке беззаперечне право на власне життя стало розкішшю для людей України. І в горнилі цих страшних подій, які проживає нині кожен з нас, ми надчітко усвідомили весь героїзм вірності присязі та Батьківщині наших захисників і захисниць, у чиїх венах тече кров козаків-відважників.

Хай міць коріння, віра та добро українського народу стануть нам гарним фундаментом для омріяної Перемоги. Сила, відвага та слава козацька хай слугують гарним прикладом у сьогоденні, а Покрова Пресвята Богородиця захистить наших захисників і захисниць, державу і її добродіїв. Зі святами вас, шановні, хай буде з нами життя!

Ректор Олена НЕПОЧАТЕНКО