07.04.2016 5727

Здорова людина – здорова нація

5 квітня на кафедрі «Фінансів і кредиту» відбулася зустріч студентів спеціальності «Фінанси і кредит» факультету економіки і підприємництва Уманського НУС з представниками Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста.

Захід відбувся з метою відзначення Всесвітнього та Всеукраїнського Дня боротьби з туберкульозом та прийдешнього Дня здоров’я, який святкується як в Україні так і по всьому світі 7 квітня. Головною думкою стало багатовікове твердження «Здорова людина – здорова нація». 

Здорова людина – здорова нація
Здорова людина – здорова нація

Слухачам був проведений майстер клас та інструктаж з надання першої долікарської допомоги, а саме – проведення штучного дихання та зовнішній масаж серця, які передують виклику швидкої медичної допомоги та доставки потерпілого до медичного закладу.

З рядів студентів було обрано двоє волонтерів для кращого поглиблення навиків. Знання процесу надання першої долікарської допомоги надзвичайно важливе для кожної людини, оскільки у період клінічної смерті, поки ще не сталося тяжких уражень мозку, серця та легень, організм потерпілого можна оживити, реанімувати. 

Здорова людина – здорова нація
Здорова людина – здорова нація

На завершення заходу студентам був продемонстрований відеоролик про особливості надання першої долікарської допомоги та презентацію про туберкульоз та заходи, які його попереджають.

 

Вероніка Булах, студентка 42-фк групи 

 

Error