22.01.2018 4573

Єднаймося, українці!

Єднаймося, українці!
Єднаймося, українці!

Україна – держава з багатовіковою історію, сповненою героїчних і трагічних моментів, споконвічним прагненням до високих ідеалів і цілеспрямованим наближенням омріяного майбутнього. Й однією з найголовніших, найзаповітніших мрій нашого народу є свобода та соборність усіх українських земель.

Саме тому 22 січня 1919 року стало одним з найшановніших і найпам’ятніших свят у календарі народної пам’яті: цього дня було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Таким чином здійснилася мрія багатьох поколінь волелюбних нащадків козаків, гуцулів і опришків, які стали єдиним народом соборної, вільної, неподільної держави.

І нехай побутувала ця здійснена мрія недовго, захлинувшись у вирі червоного потопу, пам'ять українців на генетичному рівні вела їх до мети: створити власну сильну і незалежну державу, що й сталося у 1991 році.

Тож нині, у 2018, коли ми вже понад 25 років будуємо власну країну мрій, роблячи помилки та все ж вперто крокуючи наміченим шляхом, слід пам’ятати: Україна завжди була соборною, якщо і не на карті, то в серцях українців. І нині, обравши шлях розвитку, ми маємо згадати ідеали наших предків й осягнути прагнення нащадків аби довести самим собі, всьому світові: наша країна була, є і буде вільною, незалежною, соборною, неподільною.

Саме ми, українці сьогодення, незалежно від віку, творці майбутнього нашої держави. У єдності наша сила, у волі наше прагнення, у соборності наш дух!

Єднаймося, українці! 

Ректорат

Профком