18.03.2016 4949

В Уманському НУС досліджували формулу щастя

17 березня в читальному залі № 2 Уманського національного університету садівництва відбулася зустріч зі студентською молоддю видатного журналіста, філософа, поета, кандидата політичних наук Михайла Калініченка.

В Уманському НУС досліджували формулу щастя
В Уманському НУС досліджували формулу щастя

Михайло Калініченко – заслужений журналіст України, лауреат літературно-мистецької премії імені Михайла Старицького, керівник представництва державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» в Центральній Україні.

Михайло Михайлович презентував студентам Уманського НУС та шанувальникам поезії авторські видання:

-  «Оголений нерв» (збірка поезій, об’єднаних у чотири частини: «Правда революції», «Зболена пам’ять», «Розмита душа», «Вольниця»;

-  «Узурпатор або майдан на крові».

Кожна людина хоч один раз у своєму житті задумувалась над питанням «Як бути щасливим?» Щастя для кожного своє, але Михайло Калініченко вважає, що головна формула до нього одна і та ж. Вона була виявлена ще у творчості славетного українського філософа Григорія Сковороди, якої і дотримується сам гість нашої зустрічі.

То що ж входить до неї? Найголовніший і найперший компонент – це віра, без неї ніяк. Другий компонент – любов, яка пов’язує все, що нас оточує. І третя, остання складова – свобода: висловлювань, почуттів, поглядів, – всього, чим живе людина.

Зацитувавши свої поезії, Михайло Калініченко підкреслив плинність часу, і що люди не використовують його належне: «Не втрачайте час. Він не повернеться... Намагайтеся думати...»

Студенти ставили питання, на які отримали розгорнуті відповіді у вигляді цитат зі збірок поета, шість примірників яких він подарував бібліотеці.

Багато ще студентам і викладачам хотілось почути, але час невпинний. І юні слухачі пообіцяли, що навчаться цінувати його.

Завершив Михайло Михайлович зустріч проникливими та справедливими словами, які закарбувалися у серцях усіх присутніх: «Цінуйте хвилини з батьками. Будете жаліти про втрачений час, але нічого вже не повернеться...»

 

Прес-центр Уманського НУС