08.09.2018 5376

Сьогодення спортивного життя Уманського НУС

У рамках проведення «Олімпійського тижня» й «Олімпійського уроку» та з нагоди відзначення Дня фізичної культуриі спорту, метою та завданнями яких є активізація фізкультурно-масової роботи, формування у дітей та молоді мотивації до здорового способу життя та залучення населення до занять спортом, Уманський національний університет садівництва, а зокрема кафедра фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін, силами викладацького колективу та студентської спортивно обдарованої молоді, провели «Кубок першокурсника» з настільного тенісу. Даний вид спорту належить до найпоширеніших серед молоді і дав можливість університету виховати та представити на світовій арені свого студента Ярослава Жмуденко – майстра спорту міжнародного класу з настільного тенісу, учасника ХХХ Олімпійських ігор 2012 р. в Лондоні та Наталію Золотухіну – майстра спорту міжнародного класу з легкої атлетики, учасницю ХХХІ Олімпійських ігор 2016 р в Ріо-де-Жанейро.

«Кубок першокурсника» з настільного тенісу
«Кубок першокурсника» з настільного тенісу

 

Золотухіна Наталя

майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця ХХХІ Олімпійських ігор-2016  (Ріо-де-Жанейро)

 

Жмуденко Ярослав

майстер спорту міжнародного класу з настільного тенісу, багаторазовий чемпіон України, учасник Олімпійських ігор-2012 (Лондон)

Кафедра фізичної культури та психолого-педагогічних дисциплін Уманського НУС активно працює, примножуючи спортивні традиції попередніх поколінь, виховуючи нові покоління натхненної, фізично активної молоді. Завдячуючи спортивній базі університету – стадіон, спортивний ігровий зал, зал важкої атлетики, спортивні майданчики, а також висококваліфікованим фахівцям під керівництвом завідувача кафедри Івана Чорнобаба, Уманський НУС впевнено тримає першість і перебуваєу трійці спортивних лідерів серед аграрних вишів України. А тому не дивно, що серед студентської молоді надзвичайно популярнимиє такі види спорту, як гирьовий спорт, пауерліфтінг, універсальний бій.

Чемпіонат України  з універсального бою
Чемпіонат України з універсального бою

Відповідно до Указу Президента України, святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні в цьому році припадає на 8 вересня. З нагоди свята в університеті буде проведено Олімпійський урок та Олімпійський тиждень, що дасть змогу посприяти розвитку олімпійського руху в Україні, укріпить ідею мирного співіснування держав і народів та дозволить сформувати молодому поколінню ідеали фізичного - морального здоров’я, а активно долучаючись до занять фізичною культурою та спортом.  

Тож щиро вітаємо всіх працівників кафедри фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін, а також студентську молодь, небайдужу до спорту, та прихильників здорового способу життя зі святом – Днем фізичної культури і спорту! Хай спорт стане вашим натхненням у всіх починаннях, а витримка та цілеспрямованість будуть основою успіхів і яскравих життєвих перемог!

 

Прес-центр Уманського НУС