20.08.2014 5151

Садівниче стажування аспірантів у Вроцлаві

У травні минулого року університет приймав делегацію природничо-технологічного факультету Вроцлавського природничого університету (Польща) у складі декана, доктора Адама Шевчука, докторів Петра Хохури і Марти Чапліцької та заступника декана Вєслава Войцеховського, яка прибула з метою підписання угоди про співпрацю.

У рамках укладеної угоди така співпраця розпочата кафедрою плодівництва та виноградарства, аспіранти якої взяли участь у конкурсі на здобуття гранту Вроцлавського природничого університету з метою короткотермінового стажування з напрямку своїх дисертаційних досліджень.

На початку серпня поточного року кафедрою отримано повідомлення з Відділу міжнародних зв’язків і регіонального співробітництва Вроцлавського природничого університету Польщі (www.up.wroc.pl) про надання такого гранту для участі аспірантів та випускників аспірантури в навчальній програмі професора Станіслава Толпа. Програма компенсуватиме фінансові витрати на перебування і проживання в Польщі, за винятком медичного страхування і проїзду.

Випускникам аспірантури Андрію Чаплоуцькому та Макару Терещенко  протягом жовтня 2014 р. надано можливість стажуватися на кафедрі плодоовочівництва природничо-технологічного факультету під керівництвом завідувача кафедри, доктора хабілітат професора Катажини Адамчевської – Совінської. Тема дисертаційної роботи Андрія пов’язана з удосконаленням технології обрізування яблуні, а Макара – із запровадженням градозахисної сітки в інтенсивному яблуневому саду.

Андрій Чаплоуцький – випускник аспірантури за спеціальністю «Плодівництво»
Андрій Чаплоуцький – випускник аспірантури за спеціальністю «Плодівництво»
Макар Терещенко – випускник аспірантури за спеціальністю «Плодівництво»
Макар Терещенко – випускник аспірантури за спеціальністю «Плодівництво»

На цій же кафедрі з 3 листопада по 2 грудня 2014 р. надано можливість пройти стажування Леоніду Ременюку – аспіранту кафедри плодівництва і виноградарства УНУС. Тема його дисертації присвячена інноваційній технології покращення збереження яблук за післязбиральної обробки інгібітором етилену.

Леонід Ременюк – аспірант кафедри плодівництва і виноградарства
Леонід Ременюк – аспірант кафедри плодівництва і виноградарства

Олександр Мельник,  

завідувач кафедри плодівництва і виноградарства

(фото автора)