10.05.2018 4886

Ніколи знову…

«Війна – варварство, коли нападають на мирного сусіду, але це священний обов'язок, коли захищають вітчизну.»

Гі де Мопасан «Пампушка»

Починаючи з 8 травня вся Україна відзначає День пам’яті та примирення в Україні, що був оголошений Президентом задля гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій і злочинів проти людяності, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів - переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України.

На підтримку ініціатив Президента та на спомин усіх, хто героїчно загинув у роки Другої світової війни, в м. Умань була організована свічкова хода на Алеї Героїв до Обеліска слави. Безмірним потоком вулицею рухалися сотні людей, що несли у свої руках запалені свічки і незгасимі вогники у серцях які освітлювали загальне сподівання усіх містян і українців в цілому: надію на мир і спокій, спомин про подвиг героїв, що захищали нашу країну тоді і тепер, віру у світле та прекрасне майбутнє рідної землі під мирним небом.

Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…

Викладачі та студенти Уманського національного університету садівництва також долучилися до заходу та здійснили покладання квітів, свічок і лампадок до Обеліску слави, де в полум’ї вічного вогню відображаються спогади стражденних душ про лихі та буремні події минулого. Адже Друга світова війна – це урок, який людство мусить пронести впродовж всього свого існування .

Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…
Ніколи знову…

Вічна пам’ять всім, хто віддав своє життя заради перемоги над нацистською армією та захисту України від російської збройної агресії . Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

Анастасія Резнік,

член ради студенстського самоврядування університету