25.10.2014 5325

Навчальна практика на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

На початку нового 2014-2015 навчального року в рамках навчальної практики «Вступ до фаху» студенти 1 курсу напряму підготовки «Туризм» Уманського національного університету садівництва за підтримки директора дендропарку Івана Косенка зустрілися з провідними фахівцями у галузі туризму на базі Дендрологічного парку «Софіївка». Парк широко відомий далеко за межами України як одне з найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII – першої половини XIX ст.

Під час лекції першокурсники наочно ознайомилися з роботою екскурсовода, отримавши від фахівців відповіді на свої запитання. Професія гід-екскурсовод – порівняно молода. Однак туристичний бізнес постійно зростає і розвивається. А тому завжди існує попит на молоді кваліфіковані кадри, що й визначає престижність даної професії. І престиж її полягає в безпосередній специфіці, яка має на увазі екскурсії, подорожі в різні країни, знайомство з цікавими і впливовими людьми. Саме тому до гіда пред’являють високі вимоги – знання іноземних мов, історії, літератури, географії, музики, живопису, архітектури, естетики, психології; вища, як правило, гуманітарна освіта; ерудованість і широкий кругозір.

Навчальна практика на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
Навчальна практика на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

Під час зустрічі студенти взяли участь у творчій дискусії з питань перспектив розвитку туризму та його інфраструктури в України і світі.

Кульмінацією даної зустрічі було підписання договору про співпрацю. Таким чином, ще один день з навчальної практики «Вступ до фаху» вкотре довів свою ефективність та практичну користь.

Тож висловлюємо слова щирої вдячності за сприяння у організації даного заходу директору дендропарку «Софіївка», члену-кореспонденту НАН України, доктору біологічних наук, професору Івану Косенку та всім, хто долучився до участі у даному заході.

Людмила Транченко, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи