19.03.2013 6096

Молодь проти туберкульозу

     24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я у всьому світі відзначають день боротьби з туберкульозом. Мета Всесвітнього дня – проінформувати якнайбільше населення про глобальну епідемію туберкульозу і дати зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можливо і потрібно.  

     Статистика захворювання на цю страшну хворобу  вражає: кожні 4 секунди жителі Землі захворюють на туберкульоз, а кожні 10 секунд від цієї хвороби помирає одна людина.  Щороку   туберкульоз забирає життя в двох мільйонів людей.  Ця проблема хвилює все людство, адже паличка Коха стійка до дії зовнішнього середовища.

     Студенти Уманського національного університету садівництва також не залишилися осторонь проблеми загальнодержавного масштабу. 19 березня в актовій залі університету відбулася відкрита виховна година на тему «Молодь проти туберкульозу» за участю представників Товариства Червоного Хреста, волонтерів та інструментального ансамблю сучасної музики «Унікум». Ініціаторами проведення заходу став Центр культури і виховання та рада студентського самоврядування.

Відкрита виховна година "Молодь проти туберкульозу"
Відкрита виховна година "Молодь проти туберкульозу"

     Помічник ректора з виховної роботи Ірина Гончаренко запросила до слова голову Міжрайонної організації ТОВ Червоного Хреста Валентину Чорну, яка повідомила про мету виховної години і донесла до аудиторії інформацію про небезпечність захворювання на туберкульоз, напрямки діяльності Товариства та участь його  активістів у боротьбі з хворобою.

Виступ голови Міжрайонної організації ТОВ Червоного Хреста Валентини Чорної
Виступ голови Міжрайонної організації ТОВ Червоного Хреста Валентини Чорної

     Яскравим підтвердженням виступу Валентини Чорної став показ відеофільму до 95-річчя створення Товариства Червоного Хреста України і презентація програми «Протидія захворювання на туберкульоз». Під кінець свого виступу Валентина Чорна побажала всім присутнім доброго  здоров’я.

     У другій частині виховної години прозвучали музичні композиції вітчизняних і зарубіжних авторів у виконанні солісток Ніни Бабак та Софії Прокоп’євої та інструментального ансамблю сучасної музики «Унікум». Художній керівник  колективу Іван Смірнов, під керівництвом якого відбувся благодійний концерт,  прищеплює своїм вихованцям найкращі людські риси, вчить співчувати та допомагати людям, які потребують допомоги.

Благодійний концерт інструментального ансамблю сучасної музики "Унікум"
Благодійний концерт інструментального ансамблю сучасної музики "Унікум"

     За ініціативи ради студентського самоврядування університету була проведена благодійна акція, після якої зібрані кошти були передані представникам Товариства Червоного Хреста для лікування людей, хворих на туберкульоз.

     Похвально, що сучасні студенти беруть участь у проведенні таких заходів, де на перший план ставляться загальнолюдські цінності: людяність, співчуття, взаємодопомога та щирість душі. Адже саме молодим належить майбутнє, саме їм сіяти зерна добра в державі.

Надія Зубова, методист ЦКВ