28.01.2015 4772

Міжнародні стипендіальні програми

Стипендії коледжу Ліхтенберга (Німеччина)

Коледж Ліхтенберга (Lichtenberg-Kolleg) надає стипендії для іноземних науковців, які перебувають на початковому етапі своєї кар’єри, для проведення досліджень у Німеччині. Дослідник приєднається до однієї з робочих груп: «Globalising the Enlightenment: Knowledge, Culture, Travel, Exchange and Collections», або «Human Rights, Constitutional Politics and Religious Diversity», або «Primate Cognition: Philosophical, Linguistic and Historical Perspectives».
До участі запрошуються кандидати наук, від моменту захисту дисертації яких минуло не більше шести років. Спеціальності: культурологія, філософія, політологія, лінгвістика, права людини. Розмір гранту становить 1 365 – 1 518 євро щомісяця; 203 євро на витрати, пов’язані з публікаціями, щомісяця; 600 євро на проживання щомісяця. Можливо отримати грант на проживання родини. Зареєструватись на участь можна на сайті коледжу.

 

Стипендіальна програма ім. Лейна Кіркланда (Польща)

Програма адресована молодим лідерам, які здобули вищу освіту та зацікавлені у розвитку демократії, економіки і громадянського суспільства у своїх країнах та в регіоні.
Реалізація Програми відбувається в рамках двосеместрового навчання у вищих навчальних закладах Польщі та 2-4 тижневих професійних стажувань у державних або приватних установах і організаціях. Дедлайн надсилання заявок – до 1 березня 2015 року. Більше інформації про стипендіальну програму можна дізнатись на її офіційному сайті.