21.07.2014 4567

Магістерський курс ТЕМСТ – Технічний та економічний менеджмент сільськогосподарської техніки

Відповідальний за навчальний процес та надання інформації::

Frédéric Cointault, AgroSup Dijon

26 boulevard du Docteur Petitjean BP 87999

21079 Dijon CEDEX, FRANCE

Tél. : +33 (0)3 80 77 27 54

Fax : +33 (0)3 80 77 28 16

Mail : matea@agrosupdijon.fr

frederic.cointault@agrosupdijon.fr

 

Презентація навчання:

Навчання складається з 4 семестрів протягом 20 тижнів (включаючи стажування). Тиждень навчання (за виключенням стажування) в середньому складається з 20 годин обов’язкового навчання (теоретичні заняття,практичні заняття, навчальні кейси, проекти..) а також факультативні курси і індивідуальна робота. Оцінювання проводиться посеместрово. Перехід студентів з одного семестру на наступний залежить від отримання кращої оцінки (10 з 20) і середньої семестрової оцінки. Можливість навчатися за кордоном надається студентам з метою реалізації запланованого міжнародного навчання.

Програма навчання

Семестр 1(400 год., 20 тижнів(

UE 1 : Прикладні науки, вступні заняття з науки та інформатики (8 кредитів)

UE 2 : Наука і техніка обладнання І (8 кредитів)

UE 3 : Сільськогосподарське виробництво (7 кредитів)

UE 4 : Гуманітарні науки, langues, управління (7кредитів)

Семестр 2 (200 год. в навчальному закладі протягом 10 тижнів, мінімум 10 тижнів стажування

UE 5 : наука і техніка обладнання  II (8 кредитів)

UE 6 : Міждисциплінарний підхід  (оточуюче середовище, система інформатики і управління, засоби зв’язку, методологія проектування (8 кредитів)          

UE 7 : стажування в науково-дослідницькій організації або на підприємстві (10 кредитів)

UE 8 : НТІК (нові технології в інформації та комунікаціхї, 4 кредити)

UE 9 : Науки і технології матеріалів (4 кредити)

UE 10 : Сільськогосподарське обладнання в техніко-економічному контексті (14 кредитів)

UE 11 : Вивчення підприємства та комунікації, (8 кредитів) 

Стажування та проекти

•Бібліографічне узагальнення  (семестр 1, UE1)

Дослідницька документальна робота виконується індивідуально, з наданням місця для редагування загального звіту теми і пов’язано з темою сільськогосподарського обладнання. Ця робота потребує усної презентації

•Розробка проекту  (семестр 2, UE 6)

Ця розробка проекту здійснюється маленькими групами, спираючись на аспекти концепції або аналізу сільськогосподарського обладнання або ж  умов виходу на ринок.

• Стажування на підприємстві або в іншій організації(семестр 2, UE7)

Йдеться про дослідницьке стажування ( мінімум 10 тижнів). Таке стажування проходить наприкінці першого року навчання на магістерському курсі і воно готує студентів до документального дослідництва (UE1) і написання проектів (UE6). Студенти повинні будуть показати свою здатність зрозуміти проблему, що вивчається, сформулювати її і надати гіпотезу. Також сьтуденти повинні будуть продемонструвати свою здатність оцінити грані отриманого результату. Звіт про результати стажування повинен мати місце для редагування і також необхідно буде зробити усну презентацію звіту.

  • Порівняння з професійною ситуацією - зразком (семестр 3, UE9)

Під керівництвом викладача кожен студент повинен успішно завершити конкретне дослідження.

  • Вивчення маркетингових ситуацій              

Разом зі спеціалістами – науковцями підприємства і в партнерстві з проектувальником треба буде провести маркетингове дослідження ринку, використовуючи отримані знання. 

Курсова робота (семестр 4, мінімум 20 тижнів).

Останній семестр навчання присвячений переддипломній практиці (мінімум 18 тижнів дозволять студенту написати і презентувати роботу присвячену  сільськогосподарському обладнанню. Це стажування є останнім і пов’язане з проблемами техніки і комерції.

Перспективи трудоваштування

В Європі існує гостра потреба в кадрах, які б працювали і з виробниками і з дистриб’юторами сільськогосподарського обладнання, але які могли б надавати консультації. Напрямки трудовлаштування спеціалістів, які закінчили цей магістерський курс такі:

  • Дослідження та розробки

 

  • Відповідальний за виробництво та розробки
  • Відповідальний за маркетинг

 

  • Імпорт продукції
  •  
  • Відповідальний за навчання

 

  • Відповідальний за зв'язок, технічний або комерційний 
  • Працівник комерційного або техніко-комерційного напрямкуl
  • Працівник напрямку менеджменту (на орендованій ділянці або на підприємстві)
  • Адміністратор кадрового забезпечення
  • Відповідальний за співпрацю

 

Отримана професія дає подвійну компетенцію – технічну та економічну. Вона цікава головним чином тим, що дає можливість працювати в міжнародній комерції та міжнародній співпраці. Загалом, ця професія відноситься до сектору виробництва, обслуговування та використання сільськогосподарського обладнання.  

 

Умови визнання початкової освіти

Така освіта отримується на першому курсі на базі диплому про закінчення трьох курсів університету. На навчання можуть претендувати студенти, які мають дипломи Бакалавра природничих наук, Бакалавра сільськогосподарських наук або Бакалавра технічних наук. Для Франції підходять і дипломи про закінчення 3 курсів загальних дисциплін або університетський диплом кваліфікованого спеціаліста.

Ви маєте можливість запросити інтегруватися в навчання одразу на 2 рік магістерського курсу, або якщо у вас уже є диплом магістра (або диплом інженера). Такий допуск буде оголошено комісією по допуску після перегляду вашого досьє. Також ви можете запросити доповнити ваше навчання дистанційними заняттями

Якщо ви отримаєте ступінь магістра в 2014 році, то ви можете інтегруватися в навчальний процес магістратури з самого початку навчального року 2015.

В усякому випадку, ви повинні надати ваше досьє в цьому році, щоб воно потрапило до Кампюс Франс (досьє, які в Кампюс Франс переглядатимуть в березні 2015 р.).

Вас попросять нам надіслати виписку ваших оцінок і дипломну роботу в лютому 2015 року. Ми вам надамо дистанційні уроки, для того, щоб ви змогли виконати цю роботу. Таким чином ми зможемо оцінити і ваш рівень володіння французькою.

Враховуючи всі ці аспекти, ми зможемо надати вам допуск до навчання на другому курсі

Магістратури з початку березня 2015 року і ви зможете надати свої документи до Кампюс Франс, щоб отримати візу. Після вашого прибуття до Франції, ви зможете відвідувати уроки французької мови в лінгвістичному центрі.

Ви повинні мати рівень В до того, як приїдете на навчання до Франції.

• Досьє кандидата (дивитися інформацію на сайті : http://www.agrosupdijon.fr/formations/licence-master-doctorat/masters/master-matea.html)

Вам потрібно надіслати нам досьє кандидата разом із усіма необхідними супроводжуючими документами до 1 вересня 2014 року. Адміністративна комісія розгляне досьє, як тільки-но воно надійде, щоб дати іноземним студентам можливість отримати вчасно візу.

• Житло та послуги в міжнародному кампусі.

Житло в Школі Інженерів Вищої агрономічної Школи можливо знайти в самому комплексі AgroSup. До послуг студентів тут є мовний центр, центр документальних послуг, спортивний комплекс. Гарна матеріально-технічна база надасть можливість працювати в технологічних корпусах, користуватись Технологічною платформою. Також в AgroSuр ведеться наукова робота як самостійно, так і в співпраці з Бургундським Університетом.

В навчальному закладі проводиться тісна співпраця з Європейськими університетами( Празьким Агрономічним університетом, університетом Марібор, а також мережею«ERABEE et EREBEEC3»). Одними із давнішніх партнерів зі співпраці та обмінів є Московський університет, американський університет Клемсон та український університет в м. Кіровоград.