15.04.2016 6222

Кращі з кращих

13-14 квітня 2016 року в Уманському НУС відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом підготовки «Лісове і садово-паркове господарство»

Цьогоріч учасниками олімпіаді стали 27 учасників з дев’яти вузів (Білоцерківського національного аграрного університету, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Житомирського національного агроекологічного університету, Національного лісотехнічного університету України, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Сумського національного аграрного університету, Уманського національного університету садівництва, Харківського національного аграрного університету, Харківської державної зооветеринарної академії).

  

Кращі з кращих
Кращі з кращих

Відповідно до програми ІІ етапу олімпіади:

 12 квітня відбувся заїзд та поселення учасників олімпіади, знайомство з університетом, студентським містечком.

Учасники відвідали музейну кімнату університету. Завідувач музею Оксана Свистун розповіла про історію становлення та розвитку університету, його традиції та здобутки.

У кімнаті стародруків учасників олімпіади привітно зустріла провідний бібліотекар Наталія Михайлова, яка провела екскурсію, представивши унікальні книжкові екземпляри, які несуть в собі цінні наукові здобутки.

Учасники були вражені гербарними зразками університету. Змістовну екскурсію провела доцент кафедри садово-паркового господарства Тетяна Мамчур.

Завідувач теплично-оранжерейного комплексу кафедри садово-паркового господарства, доцент Володимир Вітенко ознайомив учасників із лимонарієм, субтропічною оранжереєю та односкатними теплицями університету, де зібрані рідкісні колекції рослин.

 

Кращі з кращих
Кращі з кращих

На завершення вечора учасникам була проведена екскурсія у Національний дендрологічний парк «Софіївка».

13 квітня відбулася реєстрація та святкове відкриття олімпіади. На урочистій частині до учасників звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Михайло Мальований, наголосивши про наукову цінність подібних заходів. До вітального слова долучився завідувач кафедри лісового господарства, професор Володимир Шлапак.

По закінченню урочистої частини учасники олімпіади приступили до визначення гербарних зразків.

О 13.00 учасники олімпіади вирушили до навчально-наукового виробничого відділу кафедри лісового господарства урочища «Білогрудівка» для змагання з таксації.

Від кожного навчального закладу була сформована команда у кількості трьох осіб, які визначали основні таксаційні показники (склад насадження, вік, середня висота та діаметр, клас бонітету, тип лісу, повнота та запас деревини).

 

Кращі з кращих
Кращі з кращих

При виконанні індивідуального завдання, кожний студент на пробній площі проводив окомірне визначення основних таксаційних показників насадження (вік, повнота, середній діаметр, середня висота, запас окремо стоячого дерева та господарський захід).

14 квітня о 9.00 вирішували тестові завдання на персональному комп’ютері у системі Moodle.

За результатами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом підготовки «Лісове і садово-паркове господарство» переможцями стали:

І місце – Сивак Олександр Олександрович (Уманський національний університет садівництва); нагороджений Дипломом І ступеня та заохочувальним подарунком;

ІІ місце – Криволап Серій Володимирович (Харківський національний аграрний університет) та Каприця Олександр Віталійович (Житомирський національний агроекологічний університет); нагороджені Дипломами ІІ ступеня та заохочувальними подарунками;

ІІІ місце – Мусієнко Анастасія Романівна (Білоцерківський національний аграрний університет) та Камінська Маргарита Олегівна (Національний університет біоресурсів та природокористування); нагородженні Дипломом ІІІ ступеня та заохочувальними подарунками.

У загальному рейтингу команди учасників зайняли наступні місця:

І місце – команда Уманського національного університету садівництва;

ІІ місце – команда Житомирського національного агроекологічного університету;

ІІІ місце – розділили команди Дніпропетровського державного агроекологічного університету та Харківського національного аграрного університету;

ІV місце – команда Національного університету біоресурсів та природокористування.

Оскільки учасниками олімпіади були продемонстрований високий рівень теоретичної та практичної підготовки, кращих із них було нагороджено грамотами:

Ценюх Матвія Олексійовича (Національного лісотехнічного університету України) нагороджено за кращий результат з конкурсу Дендрологія та активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади;

Мостову Марію Сергіївну (Дніпропетровського державного агроекологічного університету) за високий рівень підготовки та активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади;

Команду Харківської зооветеринарної академії нагороджено за активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади;

Команду Сумського національного аграрного університету за активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади;

Команду Національного лісотехнічного університету України нагороджено за найкращу теоретичну підготовку та активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади.

Організаційний комітет, висловлює подяку ректорам вищих навчальних закладів, які відрядили учасників олімпіади та кураторам груп, а саме:

Гаврилюку Сергію Анатолійовичу, НЛТУУ;

Пономарьовій Олені Анатоліївні, ДДАУ;

Роговському Сергію Володимировичу, БНАУ;

Рокитянському Артему Борисовичу, ХДЗВА;

Сіруку Юрію Вікторовичу, ЖНАУ; 

Совакову Олександру Вікторовичу, НУБіП;

Трунову Олександру Петровичу, ХНАУ;

Ярощуку Роману Анатолійовичу, СНАУ.

Уманський національний університет садівництва бажає всім учасникам олімпіади наукових здобутків у обраній професії.

 

 

Організаційний комітет олімпіади