20.02.2017 5336

Герої не вмирають!

20 лютого – відносно нова дата у календарі пам’яті України. Це День Героїв Небесної Сотні. Кривава рана спогадів української нації, яка ятриться і дотепер.

Їх було більше ста – відважних мучеників за свободу, незалежність і майбутнє України. Мужніх, рішучих, сповнених надій і мрій про квітуче завтра рідної держави.

Непоправної втрати зазнала і велика родина Уманського національного університету садівництва. Віталій Васільцов – випускник нашого навчального закладу, загинув під час Революції Гідності, 18 лютого 2014 року, у Києві на Великій Житомирській вулиці від прицільного пострілу з автоматичної зброї. Посмертно йому було присвоєно звання Героя України.

Колектив університету свято береже пам'ять про відважного вихованця, який жертовно віддав власне життя за рідну землю, яку любив понад усе, за квітуче майбутнє наступних поколінь українців, за ствердження нашої держави у світовому просторі демократичного суспільства.

Герої не вмирають!
Герої не вмирають!
Герої не вмирають!
Герої не вмирають!

І в цей день гірких спогадів представники колективу університету вшанували пам'ять відважного янгола Небесної Сотні. Полум’яні квіти на білому сніжному простирадлі, мов пролита Героєм кров, нагадують усім про його безсмертний подвиг.

Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

Прес-центр Уманського НУС