28.01.2016 6090

Аграрній країні – аграрна професія!

З історії професії

Професія агронома одна з найдревніших у світі, адже фахівці цього профілю стоять біля самих перших витоків господарювання. Окультурювання рослин, раціональний обробіток ґрунту, районування сортів, які даватимуть найкращі врожаї у визначеній місцевості – все це далеко не повний перелік попередніх досягнень і сучасних обов’язків, які дозволили людству активно розвиватися в минулому та з впевненістю дивитися у майбутнє.

Науково-агрономічна практика Уманського НУС
Науково-агрономічна практика Уманського НУС

Реалії сьогодення

Гостра нестача фахівців аграрної сфери вивела професію агронома за даними агентства «Інтерфакс-Україна» на лідируючу позицію у рейтингу найзатребуваніших професій 2015 року, а у загальносвітовому рейтингу біологічних професій 2016 року на 5 позицію, сама ж галузь землеробства входить до 20-ки найперспективніших.

При цьому заробітна плата агронома в Україні у 2015 році в середньому становить понад 6 000 грн, а за даними сайту Trud – близько 14 000 грн.

Де здобути якісну освіту

Сьогодні молодь, стоячи на порозі вибору майбутньої професії, звертає увагу на спеціальності, які в подальшому стануть для них перспективним джерелом фінансового достатку та благополуччя. І однією з таких є саме фах агронома, якого навчають в Уманському національному університеті садівництва.

Випускники нашого університету, які здобули освіту за спеціальністю «Агрономія» та оволоділи всіма тонкощами цієї професії, успішно працюють:

  • керівниками аграрних і фермерських підприємств, профільних державних структур;
  • агрономами-менеджерами;
  • селекціонерами;
  • експертами з моніторингу якості ґрунтів;
  • керівниками і співробітниками науково-дослідних установ;
  • викладачами ВНЗ тощо.

Студенти агрономи Уманського НУС
Студенти агрономи Уманського НУС

Тож обирайте відповідально! І якщо Ви любите природу, землю та не боїтеся роботи (за яку, доречі, дуже гарно платять) – професія агронома саме для вас!!!