15.07.2015 18783

Уманський НУС – переможець міжнародного проекту SUAFRI-EPC

Уманський НУС – переможець міжнародного проекту SUAFRI-EPC
Уманський НУС – переможець міжнародного проекту SUAFRI-EPC

Рік тому в рамках міжнародного проекту РП 7 Європейського Союзу з науки і технологій SUAFRI-EPC (Supporting the Uptake of Agri-Food Research Results into Innovation with EPC countries) було оголошено конкурс із наукових розробок та інновацій за тематикою «Безпечне харчування, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка». Дана тематика є однією з пріоритетних та входить у Програму ЄС «ГОРИЗОНТ 2020».

З поміж великої кількості навчальних закладів та наукових установ з України було відібрано 11 потенційних партнерів, зокрема й УНУС. Результатом такого відбору стало опублікування брошури, яка надала можливість пошуку нових партнерів у Європі, а також збільшила шанси нашого ВНЗ щодо участі в міжнародних проектах Програми Європейського Союзу з науки та інновацій «ГОРИЗОНТ 2020». (Завантажити брошуру)

Упродовж року УНУС пройшов моніторинг та аудит щодо наукових розробок та інновацій у сфері сільського господарства і рішенням консорціуму SUAFRI-EPC від 13.07.2015р. наш навчальний заклад став переможцем проекту та долучений в якості партнера до інших п’яти команд, що мають перспективні технології, ноу-хау в аграрно-продовольчій сфері.

Робота над проектом розпочнеться з навчального візиту, що організовується консорціумом SUAFRI-EPC. Це буде тиждень (з 5 по 9 жовтня 2015р.) обміну кращими практиками за темами комерціалізації досліджень і трансферу технологій, який триватиме в італійському регіоні Емілія Романья за підтримки регіонального Консорціуму з інновацій та трансферу технологій в Емілії-Романьї (ASTER). Тижневий інтенсивний курс, окрім навчання, передбачає відвідування різних установ, спілкування з вченими і фахівцями з трансферу технологій з Європи та Країн Східного Партнерства.

Перемога в проекті ще раз довела, що УНУС має високий потенціал наукової та інноваційної діяльності, реалізація якого триватиме і в подальшому.

Віктор Карпенко, проректор з наукової та інноваційної діяльності