19.04.2016 5725

Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший

40 років тому в Уманському національному університеті садівництва було відкрито економічний факультет. Минали роки… Сьогодні Уманський НУС має два факультети, що випускають спеціалістів своєї справи, які відомі на всю Україну – факультет менеджменту та факультет економіки і підприємництва.

Професорсько-викладацький склад та студенти згаданих факультетів активно відзначають ювілей економічної освіти в УНУС. Ініціативна студентська молодь організувала фотосесію для всіх бажаючих, продемонструвала відеопривітання академічних груп, було проведено яскравий конкурс фотоколажів груп та багато іншого.  

Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший
Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший

Перехопивши естафету в студентів, до святкування долучилися викладачі. Кафедра готельно-ресторанної справи провела презентацію студентських проектів «Туристична привабливість регіонів України» та ділову гру «Моя професія менеджер з туризму». Презентація включала в себе студентські розробки турів по областях та регіонах України. Присутнім було запропоновано переглянути пам’ятки архітектури, цікавинки та туристичні маршрути кожної області. Студенти визначили вартісне позначення витрат в розрахунку на групу туристів та на одну особу. За умовами ділової гри студенти розділились на дві команди – «Ліга туризму» та «Зірки континенту». Кожна команда підготувала свою візитівку та домашнє завдання, в якому продемонструвала кмітливість та креативність. Учасники шукали відповіді на непрості питання, а також виконували різноманітні вправи.

Кафедра менеджменту організацій провела конкурс-презентацію сільських населених пунктів «Згуртована громада – успішне село». Метою конкурсу було привернути увагу студентів до соціально-економічного розвитку сільських територій та визначення ролі сільських громад у забезпеченні їх добробуту. Кожний зі студентів розповідав про своє рідне село та показував, у вигляді презентації, його старовинні та сучасні будівлі, споруди, пам’ятки історії. 

Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший
Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший

Кафедра української та іноземних мов провела організаційно-корпоративну гру «Грамотність як одна з рис успішного менеджера». Командам були дані задачі на логіку, ребуси та завдання з іноземної та української мови, за допомогою яких учасники мали змогу перевірити свою грамотність.

Кафедра економічної кібернетики та інформаційних систем повідала всім охочим про новітні інформаційні технології. У рамках круглого столу студенти мали змогу доповідати на такі теми: сучасна корпоративна інформаційна система «Галактика», інформаційна система «Парус – підприємство» та сучасні інформаційні технології у банківській та бюджетній сферах. Доповіді виявились надзвичайно пізнавальними та інформативними.

Пізнавальним для студентів виявився проведений кафедрою фінансів і кредиту у рамках святкування ювілею факультету науковий гурток «Соціальні ініціативи». Під час зібрання запрошені випускники спеціальності «Фінанси і кредит» поділилися зі студентами та викладачами кафедри своїми професійними досягненнями, а студентка 52-фм групи Тетяна Кірбай повідала присутнім про історію розвитку факультету-ювіляра. 

Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший
Економічній освіті УНУС – 40! Святкування ювілею: день перший

Завершився перший день святкування феєричною інтелектуальною грою «Що? Де? Коли?», яку організувала рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва. Під час гри студенти факультету проявляли свої знання у різних категоріях, заряджаючи науковим азартом усіх і все навколо.

Скільки ж всього трапилось за цей день… А ще більше залишається попереду. Далі буде…

Другий день святкування: "40 років економічному факультету – продовжуємо у тому ж дусі".

Третій день святкування: "Свято в Уманському НУС продовжується" та "Економіка – вперед: урочиста лінійка до ювілею".

 

 

Прес-центр Уманського НУС