+38 (04744) 3-41-79
Меню
Остання редакція: 23 жовтня 2018

Творча осінь танцювальних колективів Уманського НУС

Усім добре відомо що осінь – це пора щедрих врожаїв. Такою ж щедрою на творчі проекти видалась осінь цього року і для танцювальних колективів Уманського національного університету садівництва. Учасники народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка» та театру сучасного танцю «Модерн» взяли активну участь в урочистих заходах, які проводились в університеті, місті, районі, а також за його межами. Це заходи до Дня університету та посвяти у студенти, участь у концертах, приурочених до Дня учителя, що відбулися в містах Умань і Христинівка, а також участь театру сучасного танцю «Модерн» у двох концертах, в денній і вечірній програмах, що пройшли в рамках святкування Дня міста Умань.

9 жовтня в будинку культури м. Умань відбувся творчий вечір відомого на Черкащині та за її межами композитора і поета Сергія Желєзняка, який свого часу тісно співпрацював з танцювальними колективами нашого університету. Тож на запрошення організаторів дійства для участі в концерті були запрошені і наші танцювальні колективи: основний та підготовчий склад театру сучасного танцю «Модерн», а також  учасники ансамблю танцю «Нивка».

11 та 12 жовтня в Уманському НУС проходили заходи до Дня відкритих дверей. В одному із пунктів цих заходів була запланована презентація творчих колективів університету, у якій брав участь і театр сучасного танцю «Модерн». Танцюристи колективу протягом декількох годин демонстрували свою майстерність майбутнім абітурієнтам нашого університету. А 12 жовтня, на запрошення Уманської районної ради, ансамбль танцю «Нивка» взяв участь у концерті з нагоди Дня захисника Вітчизни, який відбувся у с. Родниківка, де отримав теплу підтримку вдячних глядачів.

17 жовтня в Уманському НУС відбувся традиційний захід «Козацькі забави», у мистецькій частині якого знову демонстрували свою майстерність учасники театру танцю «Модерн».

19 жовтня у с. Подібна Маньківського району відбулося традиційне свято села, приурочене закінченню сільськогосподарських робіт. Після закінчення урочистостей відбувся великий святковий концерт за участі відомих виконавців української пісні, Народних артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків і народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка» Уманського НУС, який продемонстрував декілька танцювальних композицій, а у фіналі концерту, разом з братами Яремчуками, була виконана спільна вокально-хореографічна  композиція «Родина». Вдячні глядачі дивилися виступ стоячи і по закінченню виконання довго не вщухали бурхливі оплески.

Творча осінь танцювальних колективів Уманського НУС продовжується, попереду ще багато нових вражень, творчих проектів, святкових виступів і, звичайно, рясних оплесків  вдячних глядачів.

Наталія Шаповаленко, художній керівник народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка»