11.01.2021 43012

Спеціальність «Готельно- ресторанна справа»

Готельно-ресторанна справа – спеціальність, яка передбачає поєднання сучасних знань, психології спілкування та постійного поновлення вмінь і навичок. Дана професія припаде до душі всім, хто хоче пізнати таємниці організації і ведення готельного господарства, для кого приготування їжі – це емоційне мистецтво смаку. А найзаповітніша мрія – відкрити власний ресторан чи готель.

Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанна справа

ДЕ ПРАЦЮЮТЬ ФАХІВЦІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ»?

Фахівці з готельно-ресторанної справи можуть працювати на посадах: менеджера в готельному, ресторанному, санаторно-курортному господарстві; фахівця з гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси тощо); фахівця з готельного та ресторанного обслуговування; наукового співробітника (рекреологія); фахівця з управління проектами та програмами у сфері матеріального і нематеріального виробництва; фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку; фахівця з організації дозвілля, організатора туристичної та готельної справи. Також професіонали даної спеціальності затребувані в: державних і приватних підприємствах готельної та ресторанної індустрії, кемпінгах, мотелях, молодіжних туристичних базах, кафе, барах, SPA-готелях, санаторно-курортних закладах, органах державного управління, закладах вищої освіти та ін.

РИСИ ПОТЕНЦІЙНОГО ФАХІВЦЯ З ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

Серед основних вимог і необхідних рис таких фахівців – самоорганізація, самоконтроль, ефективна комунікація, відкритість, продуктивність, ініціативність, вміння швидко налаштуватися на позитив, вільне володіння іноземними мовами, сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями, лідерські якості, вміння до легкого сприйняття знань і бажання продовжувати навчатися щодня.

ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ

Наразі в Україні налічується понад 4300 готелів і подібних закладів даної індустрії, і їх кількість щорічно зростає. Також нині спостерігається ріст зацікавленості міжнародних готельних операторів до вітчизняного ринку сфери відпочинку.

На сучасному етапі найбільша кількість готелів міжнародних брендів розміщені у Києві (Hyatt, Hilton, Intercontinental, Fairmont, Radisson Blu, Holiday Inn, Ramada). Увагу міжнародних операторів та інвесторів також привертають і великі регіональні міста: Одеса, Харків, Дніпро, Львів та інші.

Середня зарплата в категорії «Готельно-ресторанна справа» в Україні – 10000 грн. Це медіана заробітних плат за даними з понад 12000 вакансій, розміщених на Work.ua в цій категорії за останні 3 місяці.

 

ЧОМУ САМЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» В УМАНСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ САДІВНИЦТВА

Спеціальність «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» в Уманському національному університеті садівництва – ЦЕ:

  • АКТУАЛЬНІСТЬ – постійно поновлювані відповідно до вимог ринку праці освітні програми;
  • ПЕРСПЕКТИВА – можливість проходження практики на кращих підприємствах та організаціях в Україні та за кордоном, з можливістю подальшого працевлаштування;
  • ПРЕСТИЖ – сучасні знання, що підвищують вартість наших фахівців на ринку праці;
  • НАВЧАННЯ У ЗРУЧНОМУ ФОРМАТІ – можливість паралельного здобуття освіти одразу на двох спеціальностях і дистанційні методи навчання онлайн у зручний для студента час, можливість дуальної освіти.