27.01.2018 4535

Зрощуймо віру і милосердя в людських серцях!

Голокост. Це слово міцно закріпилося у лексиконі всіх народів світу, символізуючи ненависть і расистські заборони, а ще – біль і нелюдські страждання, знищення народів і націй, злочинне замовчування…

Багато скрижалей історії кровоточать і почорніли від людського болю та горя. Однак саме нищівні дії нацистської влади у 1933–1945 роках спонукали до прийняття у 2005 році Генеральною асамблеєю ООН Резолюції № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

Саме цей документ оголосив 27 січня Днем пам’яті жертв Голокосту – аби всі і кожен пам’ятали про нацистські злочини проти єврейського народу, про те, що кожне злодіяння проти людського життя буде покаране, про необхідність проведення просвітницької роботи з метою запобігання подібних трагедій.

І в цей день пам’яті і скорботи кожен з нас повинен згадати причини та наслідки фанатичних, хворих переконань і цілей і їх жахливі наслідки, що стали причиною виникнення явища, яке стало скупченням болю, безвиході, безпорадності, відчаю, втрат і скорботи – Голокосту. Цього вже не можна виправити, але йому можливо запобігти, пам’ятаючи про наслідки та зрощуючи у собі і в оточенні людяність і любов до ближнього.

Зрощуймо віру і милосердя в людських серцях!
Зрощуймо віру і милосердя в людських серцях!

Нехай спочивають з миром загублені жорстким нацизмом невинні душі. І хай живе і процвітає наша віра у милосердя людських сердець

Прес-центр Уманського НУС