21.04.2017 4999

«Живи здорово» разом з УНУС

У сучасному світі питання здорового способу життя є досить актуальним, адже це не тільки модно, а й дуже корисно для нашого організму. Кожен з нас намагається слідкувати за станом свого тіла, фігурою, а в цьому питанні здорове харчування основа всіх основ. Проте, окрім харчування, важлива роль відводиться мінімізації у нашому житті шкідливих звичок, а також організації цікавого і корисного дозвілля.

Саме такими є основні критерії виховання здорової української нації, які розкривали перед студентською молоддю учасники навчального семінару «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя». даний семінар є початковим етапом проекту «Живи здорово!», який проводиться Науково-дослідною лабораторією «Соціальні ініціативи» кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва за підтримки адміністрації університету, відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації.

Наталія Бондаренко, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Наталія Бондаренко, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Навчальний семінар «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя»
Навчальний семінар «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя»
Проект «Живи здорово!» на кафедрі  фінансів, банківської справи та страхування
Проект «Живи здорово!» на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування

Проект «Живи здорово!» став одним з переможців конкурсного відбору проектних пропозицій від громадських організацій, ініціативних груп та благодійних фондів, що проводився Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації з метою формування плану й обсягів фінансування на 2017 рік з питань становлення та розвитку молоді.

Отож, гостями навчального семінару «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя» стали:

Юрій Дробілко – керівник спортивно-розважального комплексу «Амарант» з доповіддю на тему «Здорове харчування – основа краси, здоров’я і довголіття»;

Артем Луценко – персональний тренер тренажерної зали фітнес-клубу «Олімп» з тематичною розповіддю «Спорт – основа здорового способу життя»;

Людмила Нещадим – к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, яка у своєму презентативному виступі довела присутнім, що «Туризм – це цікаво» ;

Інна Нікітенко – лікар-терапевт КП Уманська міська лікарня, яка під час виступу на тему «Молодь за здоровий спосіб життя» розповіла про негативний вплив на організм людини шкідливих звичок і як їх позбутися чи уникнути;

Шломо-Володимир Шварцман – науковий співробітник ДІАЗ «Стара Умань», з розповіді якого слухачі дізналися про цікавинки Умані та захоплюючі туристичні маршрути містом.

Гості навчального семінару «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя»
Гості навчального семінару «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя»

Під час виховної години присутні почули думки професіоналів про те, як впливає на наше здоров’я неправильне харчування, шкідливі звички та нерегульований режим дня. Звичайно, в молодому віці ми не помічаємо того, наскільки завдаємо шкоди нашому організму, але з роками це все може проявитися.

Куріння, алкоголь, вживання наркотиків, часта зміна статевих партнерів, жирна їжа, малорухливий спосіб життя – основні причини онкологічних та інших важких захворювань. Тож кожен з присутніх задумався про те, як проводить своє життя, та чи хоче для себе та своїх дітей такого майбутнього. Доказом цього стали запитання, які сипалися на доповідачів.

Інна Нікітенко,  лікар-терапевт КП Уманська міська лікарня
Інна Нікітенко, лікар-терапевт КП Уманська міська лікарня
Артем Луценко, персональний тренер тренажерної зали фітнес-клубу «Олімп»
Артем Луценко, персональний тренер тренажерної зали фітнес-клубу «Олімп»
Людмила Нещадим,  к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Людмила Нещадим, к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Шломо-Володимир Шварцман,  науковий співробітник ДІАЗ «Стара Умань»
Шломо-Володимир Шварцман, науковий співробітник ДІАЗ «Стара Умань»
Юрій Дробілко,  керівник спортивно-розважального комплексу «Амарант»
Юрій Дробілко, керівник спортивно-розважального комплексу «Амарант»

Приємною несподіванкою для учасників заходу стали маленькі солодкі та корисні подаруночки від спортивно-розважального комплексу «Амарант», а також акційні картки на безкоштовне відвідування секцій та розважальних залів комплексу.

Презенти від спортивно-розважального комплексу «Амарант»
Презенти від спортивно-розважального комплексу «Амарант»

Сподіваємося, що тенденція здорового способу життя буде набувати все більшої популярності серед нашої молоді. Саме на це сподіваються як організатори, так і гості заходу. Адже жити здорово – це не лише цікаво, а й корисно!

Навчальний семінар «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя» в Уманському НУС
Навчальний семінар «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя» в Уманському НУС

Ірина Слободяник, заступник голови ради студентського самоврядування