21.09.2018 4816

Здоровим бути модно!

Протягом свого майже 175-річного періоду функціонування Уманський університет садівництва був і залишається прикладом для багатьох навчальних закладів не лише у наукових досягненнях, а й спортивній діяльності. Нині саме спорт набуває все більшої популярності серед студентської молоді, яка з захопленням поринула у нові віяння, що поглинули людей всіх вікових категорій, девізом яких по життю є: «Здоровим бути модно!».

Кафедра фізичного виховання і психологічно-педагогічних дисциплін Уманського НУС на чолі з завідувачем Іваном Чорнобабом повсякчас, а нині, в рамках проведення Дня здоров’я, сприяють пропаганді спорту в рідному навчальному закладі, роблячи все можливе для організації та проведення турнірів, чемпіонатів і різного роду спортивних змагань, які зміцнюють здоров’я та моральний стан студентів університету.

Так, 15 і 16 вересня у спортивній залі Уманського НУС відбувся Всеукраїнський турнір з настільного тенісу «Софіївка – 2018». Це вже двадцять третій за ліком захід, який цього року рекордну кількість учасників віком від 6 до 70 років – 140. Переможці та призери у вікових групах нагороджувались грамотами, медалями та призами. Студенти УНУС мали змогу не лише взяти участь, а й зайняти  призові місця. Гарні результати показали: Іван Омельчук – 11-сп група, Владислав Махотін – 14-ма-с група; Олексій Гримовський – 21-ік група, Олеся Грибок – 31-зм група; Інна Савчук – 31-ф група.

Нині, в рамках проведення міжнародного Дня студентського спорту, в спортивній залі Уманського НУС проходить перший тур клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед чоловічих команд вищої ліги. Змагання будуть проходити з 20 по 23 вересня. Дванадцять команд з усієї України з’їхались до УНУС. І вже в перший день чемпіонату команда «Тайфун» УНУС, у складі якої студентська молодь університету, здобула три перемоги з чотирьох. Чемпіонат триває, тож прихильників і вболівальників радо чекаємо у спортивній залі УНУС.

Здоровим бути модно!
Здоровим бути модно!
Здоровим бути модно!
Здоровим бути модно!
Здоровим бути модно!
Здоровим бути модно!

Відомий вчений і філософ Авіцена казав: «Головним скарбом життя є не землі, що ти їх завоював, не багатства, що їх маєш у скринях... Головним скарбом життя є здоров’я, і, щоб його зберегти, потрібно багато що знати».

Наш університет – за здоровий спосіб життя. Тож залучаймося до спорту! Бажаємо нашим спортсменам нових перемог і звершень, а тим, хто ще в пошуку себе, радимо шукати наставників, тренерів і гуру спортивного життя на кафедрі фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін Уманського НУС.

Прес-центр Уманського НУС