20.12.2014 5160

Зарубіжні стажування молодих науковців–садівників УНУС

У травні 2013 року УНУС приймав делегацію природничо-технологічного факультету Вроцлавського природничого університету (Польща), яка прибула з метою підписання угоди про співпрацю. В рамках укладеної угоди таку співпрацю було розпочато кафедрою плодівництва та виноградарства, аспіранти якої у 2013–2014 рр. здійснили короткотермінові стажування за грантами Вроцлавського природничого університету в напрямку своїх дисертаційних досліджень.

Ольга Шарапанюк
Ольга Шарапанюк
За навчальною програмою професора Станіслава Толпа, яка компенсує фінансові витрати на перебування і проживання стажистів у Польщі, за винятком медичного страхування і проїзду, з 15 листопада 2013 р. до 15 лютого 2014 р. на кафедрі плодоовочівництва природничо-технологічного факультету стажувалася аспірантка Ольга Шарапанюк, тема дисертаційної роботи якої пов’язана з удосконаленням технології вирощування садивного матеріалу плодових культур (клонові підщепи яблуні).

Людмила Худік
Людмила Худік
Аспірантка Людмила Худік з 1 по 31 жовтня 2013 р. пройшла стажування на кафедрі технології переробки плодів, овочів та зерна. Тема її дисертації присвячена інноваційній технології збереження яблук за післязбиральної обробки інгібітором етилену.

Андрій Чаплоуцький
Андрій Чаплоуцький
Випускник аспірантури асистент Андрій Чаплоуцький з 1 по 31 жовтня 2014 р. стажувався на кафедрі плодоовочівництва природничо-технологічного факультету. Тема його дисертаційної роботи пов’язана з удосконаленням механізованого (контурного) обрізування плодових дерев яблуні.

Леонід Ременюк
Леонід Ременюк
Нещодавно повернувся зі стажування на цій же кафедрі випускник аспірантури Леонід Ременюк, який перебував у Польщі з 1 по 30 листопада. Тема його дисертаційної роботи — вдосконалення технології тривалого зберігання яблук шляхом обробки плодів інгібітором етилену після збирання врожаю.

Олександр Мельник, завідувач кафедри плодівництва і виноградарства

(фото автора)