19.02.2018 5483

З нами заступництво Героїв Небесної Сотні

У пам’ятні дні 18–20 лютого вся Україна схиляється в жалобі за трагічно загиблими на Майдані Героями Небесної Сотні. Чотири роки минуло з того часу, як розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності: у центрі столиці нашої країни більше тисячі осіб були поранені, понад сто зазнали нелюдських тортур, ще більше сотні поклали власне життя на жертовник незалежності та проєвропейського майбутнього українського суспільства.

Серед крилатих героїв-мучеників Небесної Сотні був і випускник Уманського національного університету садівництва Віталій Васільцов – молодий, перспективний, сповнений рішучого патріотизму і мрій батько двох маленьких дівчаток, який щиро вірив в Україну, у її кращу долю і майбуття…

Колектив Уманського НУС завжди пам’ятає подвиг Героїв Майдану. На спомин про величний вчинок нашого випускника на корпусі, де він навчався, встановлено пам’ятну дошку, біля якої завжди полум’яніють квіти вдячності. І цього року, 19 лютого, адміністрація університету, очільники факультетів і профспілкової організації вшанували пам'ять Ангела Небесної Сотні Віталія Васільцова, схиливши скорбно голови на шану подвигу одного з понад тисячі Героїв.

З нами заступництво Героїв Небесної Сотні
З нами заступництво Героїв Небесної Сотні

Ми пам’ятаємо подвиг усіх, хто став на нелегкий шлях боротьби за волю, суверенність і незалежність України. І впевнені, що правда та перемога будуть за українцями, адже щиро віримо, що над нашою країною прослалася Божа Благодать і з нами заступництво тисячі душ Героїв Небесної Сотні.

Прес-центр Уманського НУС