23.01.2015 5185

Єднаймося, бо ми – українці

День Соборності та Свободи України – свято, яке відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році. Це день, коли Захід і Схід, Північ і Південь та Центр України святкують єдність, цілісність своєї держави, своєї нації.

Цьогоріч виповнюється 25 років з часу ланцюга єднання українців.

У святкуванні вікопомної події взяла участь і делегація від Уманського національного університету садівництва у складі адміністрації, викладачів та студентів.

На центральній площі міста зібралося багато уманчан, кому небайдужа доля рідної держави, хто своєю присутністю засвідчив, що сила народу таки в його єдності.

Єднаймося, бо ми – українці
Єднаймося, бо ми – українці

Зі словами привітань до присутніх звернулася заступник міського голови Людмила Кирилюк; як символ нескореності і волелюбності українського народу прозвучав Гімн, який співали всі присутні, хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя на вівтар заради свободи і незалежності України.

Кульмінаційним моментом святкування стало розгорнення жовто-блакитного прапора, овіяного славою героїв, та утворення ланцюга єднання.

Єднаймося, бо ми – українці
Єднаймося, бо ми – українці

Свято віримо в єдність дій і соборність душ, адже саме в цьому полягає величність соборної держави.

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів

Відео надане 04744.info

Відео надане 04744.info