24.04.2015 1690

«Ярмарок професій» в м. Тетіїв

Перед учнівською молоддю стоїть нелегке завдання – правильний вибір професії, від якого буде залежати подальша доля особистості.

Вибір професії, яка відповідає інтересам, нахилам і особливостям особистості учня, – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку. Обрати професію старшокласникам зазвичай радять батьки, друзі, вчителі. Часто такі поради є суб’єктивними. Щоб не помилитися із цим нелегким завданням, в Уманському національному університеті садівництва проводиться чимало профорієнтаційних заходів, які допомагають абітурієнтам визначитися з майбутньою професією, зважаючи, в першу чергу, на особисті здібності та таланти.

Саме тому вже традиційною стала участь навчального закладу у просвітницьких заходах «Ярмарок професій», що проводяться центрами зайнятостей.

15 квітня к.е.н., доцент кафедри маркетингу Діана Соковніна, к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту Світлана Михайловина та фахівець відділу довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи Тетяна Кравченко взяли участь в акції «Ярмарок професій», організований Тетіївським районним центром зайнятості.

«Ярмарок професій» в м. Тетіїв
«Ярмарок професій» в м. Тетіїв

Вони ознайомили юнаків та дівчат з особливостями навчання в Уманському національному університеті садівництва та зі спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців. Зокрема, учнівська молодь мала можливість дізнатись про умови навчання, проведення практичних занять, стажування за кордоном, організації дозвілля та інше. Ознайомлюючи присутніх з професіями, які опановують наші випускники, наголошувалось на тому, що вони є актуальними на ринку праці, а здобуття вищої освіти в Уманському НУС гарантує не тільки цікаву роботу, а й стабільний заробіток.

«Ярмарок професій» в м. Тетіїв
«Ярмарок професій» в м. Тетіїв

Сподіваємося, що в результаті проведення таких заходів кожен учень визначиться з надзвичайно важливим життєвим вибором, обере ту професію, яка даруватиме радість, натхнення та творчість у повсякденному житті.

Тетяна Кравченко,

фахівець відділу довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи