20.11.2014 4693

Хочеш зробити світ кращим – почни з себе

Третій четвер листопада щорічно відзначається в світі як Міжнародний день відмови від паління, який проголошує Міжнародний союз боротьби з раком. Нарешті боротьба з цією згубною звичкою набуває цілком конкретних обрисів. Вперше ідея кинути палити на один день народилася в Артура Мулані, коли він у 1971 році закликав людей відмовитися хоча б на один день від сигарет, а заощаджені кошти віддати в фонд місцевої школи. Онкологічне співтовариство Сполучених Штатів Америки, вивчивши сумну статистику по цій темі, запропонувало відзначати його щорічно. Незабаром до цієї корисної ініціативи стали приєднуватися у всьому світі.

Метою виховної години, що була проведена на кафедрі фінансів і кредиту Уманського національного університету садівництва, стала пропаганда відмови від паління та активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності, що включає в себе боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства.

Виховна година була проведена для широкого інформування студентства про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих. Завдяки хорошій обізнаності населення про шкоду куріння для здоров’я та доступні методи позбавлення від цієї шкідливої звички, багато громадян прагнуть позбутися згубної нікотинової залежності.

Хочеш зробити світ кращим – почни з себе
Хочеш зробити світ кращим – почни з себе

Як зазначив Михайло Тимощук: «Деякі люди не усвідомлюють всієї тяжкості наслідків від вживання тютюну для свого здоров’я і здоров’я своїх дітей. Молоді люди впевнені, що кинути палити легко. Але далеко не всім з них вдається позбутися від нікотинової залежності. Пасивне куріння є теж не менш небезпечним – воно згубно впливає на дихальну систему, до того ж тютюновий дим – сильний алерген».

Хочеш зробити світ кращим – почни з себе
Хочеш зробити світ кращим – почни з себе

Тож Міжнародний день відмови від куріння – чудова нагода звернути увагу на своє здоров’я, покращити світ навколо, зробити його чистішим і кращим, подолавши власні згубні звички.

Наталія Бондаренко, Світлана Власюк, Леся Барабаш, викладачі кафедри фінансів і кредиту