08.02.2016 12115

Харчові технології – професія на всі часи

З ІСТОРІЇ ПРОФЕСІЇ

Український народ славиться на весь світ вмінням вирощувати найкраще зерно. Раніше до роботи залучалися члени родини або наймані робітники, але із збільшенням площ посіву зерна виникла потреба в технології його зберігання та переробці та потреба у фахівцях напряму підготовки «Харчові технології».

Студенти відвідали Іллінецький молочний завод – «Люстдорф»
Студенти відвідали Іллінецький молочний завод – «Люстдорф»
Практика на підприємстві ТОВ «Влада»
Практика на підприємстві ТОВ «Влада»

РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ

Головне у професії харчового технолога – відповідальність і універсальність. Досягнути цього можна за умови вмілого поєднання глибоких теоретичних знань і практичних навичок.

В Україні функціонує 796 хлібопекарних, 126 пивоварних, 510 комбікормових, 17 олійних заводів, 57 заводів з виробництва спирту, 29 макаронних, 175 кондитерських фабрик. За статистикою, професія технолога займає перші місця в рейтингу, а оплата праці фахівця з харчових технологій є однією з найбільш високооплачуваних – від 7 000 грн.

Екскурсія на ПАТ «Лебединський насінневий завод»
Екскурсія на ПАТ «Лебединський насінневий завод»
Екскурсія на ПАТ «Коблево»
Екскурсія на ПАТ «Коблево»
Співпраця Уманського НУС із ПАТ «Уманьферммаш»
Співпраця Уманського НУС із ПАТ «Уманьферммаш»

ДЕ ЗДОБУТИ ОСВІТУ?

Глибокі теоретичні знання та практичні вміння з професії технолога забезпечує напрям підготовки «Харчові технології», фах за яким можна здобути, навчаючись на інженерно-технологічному факультеті Уманського національного університету садівництва.

Пов’язуючи своє життя з харчовими технологіями, слід пам’ятати, що професія технолога завжди була актуальною на ринку праці та увесь час залишається на високому рівні.

Практичне заняття технологів
Практичне заняття технологів
Спеціальність "Харчові технології" Уманський НУС
Спеціальність "Харчові технології" Уманський НУС