12.10.2017 4983

Виховна година у волонтерському штабі

Напередодні Дня захисника Вітчизни, 11 жовтня, для студентів 11- е, 11 – ма та 11 - ке груп факультету економіки та підприємництва їх кураторами була зорганізована виховна година на тему «Виховання патріотизму та активної громадянської позиції у сучасної студентської молоді». Символічно, що вона проведена у приміщенні волонтерської організації «Разом», з якою у студентства нашого університету протягом останніх трьох років налагоджені тісні зв’язки. За ці важкі для нашої країни роки складно й перерахувати численні акції, різноманітні заходи, які проводили студенти разом з волонтерами як в університеті, так і за його межами, скільки добрих справ було зроблено для допомоги нашим воїнам, їхнім сім’ям…

На початку зустрічі зі студентами волонтер організації Інна Титаренко розповіла історію її створення та особливості діяльності у перші найважчі місяці та роки проведення військових дій. Волонтери Неля Дерев’янко, Тетяна Мельник, Людмила Довгань, Юрій Бистранівський та Світлана Мазур надали детальну інформацію про соціальний склад організації й основні напрями волонтерської роботи на сучасному етапі – допомога добровольчим батальйонам, пораненим воїнам у госпіталях, cім’ям загиблих та воїнів АТО,  жителям прифронтових територій, організація різноманітних благодійних патріотичних акцій у місті, насамперед у навчальних закладах, та ін.

Виховна година у волонтерському штабі
Виховна година у волонтерському штабі
Виховна година у волонтерському штабі
Виховна година у волонтерському штабі

На виховну годину у штаб був запрошений наш давній знайомий, учасник АТО, старший сержант 148 Окремого гаубичного дивізіону ЗСУ Сергій Шихт, який був важко поранений під Авдіївкою у День незалежності, 24 серпня 2016 року. Рівно рік тому для лікування та реабілітації Сергія та іншого уманчанина, пораненого під Донецьком, Ігоря Касаткіна, в університеті була проведена акція, у результаті якої нам вдалося зібрати близько 14 тис. гривень, які студенти передали у штабі «Разом» батькам солдатів.

Виховна година у волонтерському штабі
Виховна година у волонтерському штабі

Сергій щиро подякував студентам за допомогу та особливу увагу звернув на виховання патріотизму серед молоді, почуття гордості за свою країну, необхідності її захисту. Він запевнив усіх присутніх, що, не зважаючи на важке поранення, в любий час готовий знову бути разом зі своїми побратимами не передовій.

Після цього волонтери провели екскурсію для студентів і кураторів академічних груп приміщенням штабу, показали експонати з передової, продукти харчування та речі,  які приносять небайдужі уманчани для наших воїнів, похвалилися сухими борщами та супами, які виготовила їх «кулінарна сотня» (більше 6000 наборів борщів та вже близько 900 супів). Дуже приємно, що овочі для них сушилися впродовж майже двох років у нас в університеті.

Особливо зворушили усіх дитячі малюнки, листівки та обереги, виготовлені малечею у дитсадочках та у молодшій школі.

На завершення усі мали можливість долучитися до плетіння захисної сітки для наших воїнів.

Щиро дякуємо волонтерам Уманської громадської організації «Разом» за проведену екскурсію й активну патріотичну позицію. Вітаємо наших українських військовослужбовців та волонтерів зі святом і бажаємо їм мирного неба, міцного здоров’я, натхнення. Ми пишаємося ними, адже вони – справжні захисники Вітчизни.

Виховна година у волонтерському штабі
Виховна година у волонтерському штабі

Лариса Фицик, доцент кафедри економіки, куратор 11- е групи