23.01.2014 5774

Вітаємо учасників конкурсу «Викладач року – 2014»

На виконання заходів Національної доктрини розвитку освіти, Державної національної програми «Освіта» («Україна XXI століття»), Національної стратегії розвитку освіти на 2012 – 2021 роки та згідно з планом роботи   Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» оголошено конкурс «Викладач року – 2014». 

Метою проведення конкурсу є удосконалення педагогічної майстерності викладачів, виявлення та поширення кращого педагогічного досвіду, інноваційних форм і методів навчання, стимулювання творчого зростання педагогів вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У ВСП Шевченківському коледжі  УНУС відбувся перший етап  конкурсу  «Викладач року – 2014». Конкурсанти підготували  анкету учасника, електронний варіант навчально–методичного забезпечення дисципліни, творчу роботу,  фрагменти відкритих занять, опис власного досвіду, фотоматеріали та інші матеріали, які характеризують  особистість і професійну компетентність викладача.

У конкурсі взяли участь викладачі коледжу.

Учасники конкурсу «Викладач року-2014»
Учасники конкурсу «Викладач року-2014»

Бойко Наталія Олександрівна – викладач дисциплін «Комерційне товарознавство», «Економіка і організація аграрного виробництва». Створила навчально – методичне забезпечення, зокрема, електронний посібник, розробляє банк завдань для самостійної роботи, намагається, щоб ці завдання були чіткими за змістом, оптимальними за обсягом, добре мотивованими.

Бойко Оксана Іванівна –  викладач дисциплін «Інформатика», «Комп’ютери і комп’ютерна техніка». Не тільки вільно володіє сучасними комп’ютерними і мультимедійними технологіями, а й уміло використовує їх у професійній діяльності,  охоче ділиться з іншими  (викладачами, студентами, з усіма, хто звертається за допомогою) своїми знаннями і вміннями, пояснює чітко, зрозуміло і доступно.

Олійник Олег Анатолійович – викладач дисциплін «Технічна механіка», «Основи технічної творчості». Свою роботу організовує з використанням інноваційних технологій навчання, проведенням якісних відкритих занять, у студентів  формує технічну грамотність.

Павлик Володимир Петрович – викладач дисциплін «Експлуатація меліоративних, будівельних машин і обладнання», «Технічний сервіс в АПК», завідувач лабораторії «Експлуатація меліоративних, будівельних машин  і обладнання». Великого значення надає професійній спрямованості  у навчанні, створює сприятливі умови для розвитку пізнавальних здібностей студентів, прищеплює і розвиває навички самостійного набуття знань. Вчить студентів мислити практично, ухвалювати продумані рішення, відповідально ставитися до вирішення проблеми на основі аналізу обставин та відповідної ситуації. 

Павлик Надія Федорівна на заняттях створює умови для активної пізнавальної діяльності студентів, вчить своєчасно виконувати роботу, формує навички самостійного виконання практичних і лабораторних робіт, вміє організувати навчальний процес як співпрацю. Вчить також робити самоаналіз, самооцінку виконуваної роботи, одержаних вмінь і навичок, раціонально використовувати свій час та планувати свою діяльність.

Савченко Марина Олексіївна – викладач дисциплін «Світова література», «Сімейно-побутова культура і домашня економіка», голова циклової комісії гуманітарних і соціально-економічних дисциплін. Постійно працює над своїм власним удосконаленням та викладачів комісії, шукає ефективні методи та засоби навчання,  працює творчо. Реалізує диференційований підхід до студентів, виховує прагнення до самоосвіти та самовдосконалення, повагу до чужої думки, критичність мислення, вміння працювати з проблемами та знаходити шляхи їх розв’язання.

Переможцем конкурсу в номінації  «Першим з перших» став Олійник О.А., в номінації «Майстер педагогічної теми» –  Бойко О.І.,  в номінації «Майстер пощуку» – Савченко М.О., в номінації «За креативність» – Павлик Н.Ф.,  в номінації «Педагогічний дебют» – Павлик В.П., в номінації «Глядацькі симпатії» – Бойко Н.О.

Учасники художньої самодіяльності коледжу подарували учасникам конкурсу музичні вітання.

Директор коледжу Потабенко О.А. вручає грамоту переможцю конкурсу «Викладач року – 2014» в номінації «Перший з перших» Олійнику О.А.
Директор коледжу Потабенко О.А. вручає грамоту переможцю конкурсу «Викладач року – 2014» в номінації «Перший з перших» Олійнику О.А.

      За матеріалами Гоч В.С., заступника директора з навчальної роботи