18.12.2014 4861

Випуск молодих науковців Уманського НУС

16 грудня у стінах Уманського національного університету садівництва панувала особлива атмосфера, адже цього дня проходив урочистий випуск молодих науковців – аспірантів і докторантів.

З цією знаменною подією випускників привітав проректор з наукової та інноваційної діяльності, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Карпенко, який також зазначив: «Ви – науковці, майбутнє нації. І сьогодні держава покладає на вас великі надії, адже саме нові прогресивні ідеї і технології забезпечать успішний розвиток і процвітання України».

Випуск молодих науковців Уманського НУС
Випуск молодих науковців Уманського НУС

З теплими словами привітань звернулася до молодих учених завідувач відділу аспірантури і докторантури Наталія Сомова, яка також ознайомила присутніх з наказом ректора Уманського НУС про завершення навчання та вручила Свідоцтво про закінчення аспірантури і докторантури.

Випуск молодих науковців Уманського НУС
Випуск молодих науковців Уманського НУС

У лавах цьогорічного випуску нового покоління науковців 1 докторант – Володимир Майборода, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри плодівництва і виноградарства УНУС, та 36 аспірантів, 25 з яких навчалися в аспірантурі з відривом від виробництва, а 11 – без відриву від виробництва.

Достроково, до закінчення навчання в аспірантурі, успішно пройшли попередній захист 7 аспірантів:

Людмила Крачок, спеціальність 08.00.03 «Економіка та управління національним господарством», керівник – д.е.н., професор Жаворонкова Г.В.;

Валентина Непочатекно, спеціальність 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)», керівник – к.е.н., професор Бечко П.К.;

Оксана Кіфоренко, спеціальність 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)», керівник – д.е.н., професор Непочатенко О.О.;

Сергій Прокопчук, спеціальність 06.01.0.4 «Агрохімія», керівник – д.с.-г.н., професор Господаренко Г.М.;

Максим Пташник, спеціальність 06.01.0.4 «Агрохімія», керівник – д.с.-г.н., професор Господаренко Г.М.;

Ірина Іващенко, спеціальність 06.03.01 «Лісові культури і фітомеліорація», керівник – д. с.-г. н., професор Шлапак В.П.;

Олена Марно-Куца, спеціальність 06.03.01 «Лісові культури і фітомеліорація», керівник – д. с.-г. н., професор Шлапак В.П.

Випуск молодих науковців Уманського НУС
Випуск молодих науковців Уманського НУС

Загалом у 2014 році у стінах Уманського НУС молоді науковці успішно захистили 12 кандидатських та 1 докторську дисертацію. І це вкотре доводить, що нині Уманський національний університет садівництва – це потужний навчальний заклад, який здійснює комплексну підготовку фахових кадрів для народного господарства України.

Тож бажаємо молодим науковцям актуальних і новаторських ідей, витримки і наснаги на їх звершення та плідної праці на благо єдиної, сильної і мирної України!

Леся Барабаш, начальник редакційно-видавничого відділу за матеріалами відділу аспірантури і докторантури