25.05.2018 5271

Відверта розмова про головне

Відверта розмова про головне
Відверта розмова про головне

Репродуктивне здоров’я є частиною загального здоров’я людини, яке передбачає фізичне, духовне та соціальне благополуччя. Так, для студентів 1 курсу  факультету лісового та садово-паркового господарства  та 4 курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин спеціалістами центру «Клініка дружня до молоді», а саме лікарем-гінекологом Ковальчук Н.А., психологом Круглій Н.В., медичною сестрою Шевченко  Т.О. та психологом Уманського НУС Мазуренко В.Д. було проведено відкриту лекцію на тему «Репродуктивне здоров'я молоді».

Відверта розмова про головне
Відверта розмова про головне
Відверта розмова про головне
Відверта розмова про головне

Метою заходу стало висвітлення передумов формування репродуктивного здоров’я та поглиблення знань з питань здорового способу життя молоді в цілому; виховання почуття відповідальності, розуміння цінності «чистоти» стосунків у парі та в родині, основи відповідального батьківства тощо. Всім відома істина: «Незнання закону не звільняє від відповідальності за наслідки». Тож на профілактичному заході було піднято важливі питання, зокрема: «Що потрібно знати про репродуктивне здоров’я  чоловіків та жінок?», «Що впливає на репродуктивне здоров’я майбутніх батьків?», «До яких наслідків призводить недбайливе ставлення до власного  здоров’я?» та інші.

Відверта розмова про головне, відповіді на запитання, поради та рекомендації  лікаря з багаторічним досвідом, а також практикуючих психологів сприяли розумінню того, що кожен з нас несе особисту відповідальність не тільки за власну безпеку, а й за здоров’я близьких людей,  фізичне та моральне  здоров’я і благополуччя майбутнього покоління.

Валентина Мазуренко, практичний психолог