11.04.2017 4674

Відбувся навчальний семінар у рамках проекту «Школа екологічної свідомості»

«Екологія регіону – відповідальність кожного» – саме під такою назвою пройшов навчальний семінар проекту «Школа екологічної свідомості», який проводиться Науково-дослідною лабораторією «Соціальні ініціативи» кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва за підтримки адміністрації університету та відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради.

Даний проект став одним з переможців конкурсного відбору проектних пропозицій від громадських організацій, ініціативних груп та благодійних фондів, що проводився Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації з метою формування плану й обсягів фінансування на 2017 рік з питань становлення та розвитку молоді.

Однією з основних складових втілення проекту стало проведення навчального семінару, ціллю якого було формування у молоді поглиблених екологічних знань і навичок з метою посилення основ екосвідомості й екокультури.

Відкрила засідання семінару керівник проекту, старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Леся Барабаш, яка розповіла учасникам про мету проекту та представила гостей заходу.

Леся Барабаш, старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Леся Барабаш, старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Жанна Лозінська, яка підкреслила важливість екологічної складової у розвитку українського суспільства та розповіла про заходи з відновлення та підтримки екології міста, що провадяться місцевою владою.

Жанна Лозінська, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів
Жанна Лозінська, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів

Цікавою для слухачів стала доповідь «Екологічна свідомість і життя у стилі «еко», яку презентувала присутнім доктор біологічних наук, провідний науковий співробітник відділу трав’янистих рослин Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України Анна Куземко.

Багато корисної та пізнавальної інформації висвітлив у доповіді «Новітні екологічні технології: можливості і застереження» доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського НУС Сергій Сонько.

Досягненнями діяльності та перспективами подальшого розвитку в сучасних умовах поділився зі слухачами директор ТОВ «Екоклінер» Ігор Сокур.

А особливості фіскального впливу на екологічну ситуацію, а також новини податкового законодавства у сфері екологічного оподаткування, висвітлила у своїй доповіді головний державний податковий інспектор відділу організації роботи Уманської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області Наталія Ожогіна.

Навчальний семінар у рамках проекту «Школа екологічної свідомості»
Навчальний семінар у рамках проекту «Школа екологічної свідомості»
Навчальний семінар у рамках проекту «Школа екологічної свідомості»
Навчальний семінар у рамках проекту «Школа екологічної свідомості»

Семінар викликав значну зацікавленість у студентської аудиторії, про що свідчила значна кількість запитань до доповідачів. А всебічний огляд аспектів екологічної діяльності надав присутнім можливість сформувати реалістичну картину сучасної екологічної ситуації і визначити сфери впливу на неї.

Європейський вектор розвитку нашої держави передбачає втілення у повсякденному житті практики бережливого ставлення до природи та високий морально-етичний рівень екологічної культури. І в даних умовах саме молодь має чітко усвідомити, що новими критеріями оцінки взаємовідносин людського суспільства й природи має стати  відповідальність у вирішенні екологічних і соціально-економічних проблем сучасної України та прогресивний футуристичний погляд.

Прес-центр Уманського НУС