09.02.2018 4918

Уманський НУС – серед лідерів аграрної освіти України у світовому рейтингу

Початок кожного року цікавий тим, що це пора підведення підсумків. І саме в цей час кожен має змогу не лише усвідомити переваги та прогалини у своїй діяльності у недалекому минулому, а й окреслити перспективи та прерогативи на майбутнє.

Інформацію для таких роздумів надають численні рейтинги, які демонструють розвиток навчального закладу у порівнянні з іншими вітчизняними освітніми інституціями за сферою надання освітніх послуг, регіоном, в цілому по Україні.

З цієї позиції цікавим і пізнавальним є рейтинг Webometrics, що складається Національною дослідницької радою Іспанії – однією з найбільших наукових установ Європи. У даному ранжуванні, що ведеться, починаючи з 2004 року, беруть участь 24 тисячі вищих навчальних закладів світу. Серед ключових критеріїв, за якими досліджують діяльність освітніх установ, – показники цитованості у мережі Інтернет і базі даних Scopus, а також рівень відкритості доступу користувачів до результатів досліджень і матеріалів, пов’язаних з усіма сферами діяльності навчального закладу.

За даними вищезгаданого рейтингу аграрних ВНЗ України Уманський національний університет посідає другу позицію з 20 подібних освітніх установ. В цілому ж по Україні Уманський НУС посів 38 позицію, а в загальносвітовому переліку – 5125 місце (http://agronews.ua/node/74704).

Даний показник є свідченням високого рівня діяльності нашого навчального закладу та значними перспективами розвитку на теренах як вітчизняного, так і світового ринку освітніх послуг.

 

Прес-центр Уманського НУС