+38 (04744) 4-69-87
Меню
Остання редакція: 09 листопада 2018

Уманський НУС отримав доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science

 

МОН ВДВІЧІ ЗБІЛЬШИЛО КІЛЬКІСТЬ ВИШІВ ТА НАУКОВИХ УСТАНОВ, ЯКІ ОТРИМАЛИ ЗА КОШТИ БЮДЖЕТУ ПЕРЕДПЛАТУ

НА SCOPUS І WEB OF SCIENCE

 

Цього року МОН надало доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету вдвічі більшій кількості вишів та наукових установ, ніж 2017-го. Відповідний наказ з повним переліком був опублікований  8 листопада 2018 року, на сайті Міністерства.

Зокрема, торік підключення до Scopus отримали 67 закладів, а зараз – 135. До Web of Science минулого року доступ надали 64 закладам, а цього – 105.

«Влітку було оголошено  відбір для вишів та наукових установ МОН на другий цикл передплати за кошти держбюджету до Scopus та Web of Science.  Щоб отримати доступ, заклад мав відповідати низці критеріїв. Загалом надійшло 148 заявок, із них  понад 100 отримали високі бали і матимуть підключення одразу до обох баз. Підключенням до баз будуть охоплені всі регіони країни – 24 області та м. Київ. Причому здебільшого доступ буде у вишах, розміщених не тільки в обласних центрах, а й в районних. Наприклад, в таких містах, як Кривий Ріг, Мукачево, Краматорськ, Бердянськ, Глухові, Кам’янець-Подільському, Умані.