23.08.2013 5358

Святкування Дня Державного Прапора України

У державному прапорі України, який складається з двох рівновеликих смуг синьої фарби (вгорі) та жовтої (унизу), кольори означають синє безхмарне й мирне небо та жовті пшеничні поля держави.

Указ Президента про щорічне святкування Дня Державного Прапора України 23 серпня був підписаний у 2004 році. Саме тому  23 серпня в Україні традиційно відзначають День Державного Прапора, чим вшановується багатовікова історія українського державотворення, державної символіки незалежної України.  

Не залишився осторонь державного свята і студентсько-викладацький колектив Уманського національного університету садівництва. З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України 23 серпня на площі перед корпусом № 1 відбулася урочиста церемонія підняття державного прапора України на центральний флагшток Уманського національного університету садівництва.

Зі святом Державного Прапора України та 22-ю річницею Незалежності України  всіх присутніх привітала ректор університету професор Олена Непочатенко: «У цей святковий день бажаю міцного здоров’я і щастя, добра і миру, злагоди, взаємної шани та глибокої віри у гідне майбутнє рідної землі!

Нехай наш синьо-жовтий стяг завжди гордо майорить над університетом та буде надійним оберегом у всіх наших справах та помислах!»

У цей святковий день кращі представники студентства, які зробили свій внесок у скарбницю досягнень університету, мали за честь підняти національний прапор нашої держави. Урочисту місію підняття Державного Прапора України виконали чемпіон світу з універсального бою Віталій Гребенюк, бронзова призерка Універсіади України Яна Прищепа та  відмінники навчання Павло Богачик та Альона Джугостранська.

За ініціативи ради студентського самоврядування факультету менеджменту, яку підтримала  адміністрація університету, було виготовлено державні прапори та встановлено їх на будівлях гуртожитків університету.

Урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України проходили також у центрі міста, де за участі представників міської адміністрації, делегації Уманського НУС на чолі з ректором університету Оленою Непочатенко, та гостей  відбулося підняття державного прапора України та покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Ми горді, що ми – українці. Ми любимо свою країну, свою державу. Встановлення національного прапора стане нагадуванням, що гарна, світла, красива і заможна Україна ­– наша рідна країна.

З днем Твого Прапора тебе, Україно! З Днем Незалежності України вас, друзі!..

Прес-центр університету