30.04.2014 7044

Співпраця Уманського НУС з німецькою фірмою «Вerger»

Успіх садівничої професії залежить не лише від знань професіонала-садівника, а й від якісного сучасного садового інвентаря. Як садоводам-професіоналам, так і любителям відомо, що саме від зручного та якісного реманенту залежить великий відсоток успіху в процесі догляду та збирання плодів.

Уманський національний університет садівництва вже давно вийшов на міжнародний простір, тісно співпрацюючи з міжнародними організаціями та фірмами. Так, нещодавно німецька фірма «Вerger» презентувала навчальному закладу 84 найменування садового інвентаря по догляду за багаторічними садовими насадженнями, серед яких – секатори, пилки обрізні, ножиці, совки садові, сучкорізи та інші засоби для догляду за плодовоягідними та кущовими насадженнями.  

Всі моделі фірми «Вerger» продумані до дрібних деталей із дотриманням найвищих стандартів якості та розраховані на тривалий термін експлуатації. Інвентар багатофункціональний, простий і зручний в експлуатації, відповідає всім параметрам: надійний, високоякісний інструмент повинен бути міцним і не надто важким.

Садові ножиці, наприклад, можуть використовуватися у садівництві та ландшафтному дизайні для обрізання молодих пагонів, сухої деревини, у виноробстві, плодоовочівництві та квітникарстві.

Завідувач ННВВ Роман Длугоборський, який  брав участь у переговорах із менеджером фірми «Вerger» Антоніною Кліванською, подякував представниці компанії за подарунок і зазначив, що тепер студенти матимуть чудову нагоду користуватися новим інвентарем під час проходження виробничої практики, що суттєво покращить їхні знання та навички у процесі оволодіння майбутньою професією.

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання