04.06.2015 6096

Спів «Хлібодарів» Уманського НУС лине по всій Україні

Народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю «Хлібодари» Уманського НУС відомий не тільки на теренах Черкащини, але й далеко за її межами і вже 25 років поспіль радує глядачів українськими піснями. Любов до пісні, яка живе в серцях учасників колективу, передається всім, хто зачаровується нею.

За ініціативи  художнього керівника Світлани Берднікової та помічника ректора з виховної роботи Петра Паєвського 28 травня ансамбль «Хлібодари» став учасником зйомок на Першому національному каналі України, де відбуваються щотижневі ефіри програми для всіх поколінь «Фольк-music», в яких беруть участь як кращі колективи народної творчості України, так і зірки української естради та популярні молодіжні гурти.

Спів «Хлібодарів» Уманського НУС лине по всій Україні
Спів «Хлібодарів» Уманського НУС лине по всій Україні

 Єдиний студентський колектив Черкащини не тільки пропагував пісенне мистецтво, а ще примножив  славу навчального закладу, від імені якого учасники вручили колективу телеканалу коровай на вишитому рушникові.

У переддень Дня Незалежності вся Україна почує Гімн України у виконанні учасників колективу «Хлібодари», і линутиме невмирущий спів у піднебесся, понад неозорими полями з вуст вихованців Уманського національного університету садівництва!

Злагоджена робота чудової режисерської групи, позитивна атмосфера спряли розкриттю творчого потенціалу колективу «Хлібодарів»; відбувся запис також жартівливої пісні «Раненько вставала», текст і музику до якої написав викладач Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.Т.Г. Шевченка Михайло Хекало (партію баяна написав Юрій Пономарьов).

Художній керівник Світлана Берднікова поділилася планами на майбутнє, головна мета яких – наполегливо працювати, адже висока місія української пісні покликана нести людям радість життя.

Студентська молодь отримала масу задоволення та позитивних вражень від участі у зйомках, вдячна ректорату навчального закладу за сприяння поїздки до Києва та підтримку творчих колективів.

Спів «Хлібодарів» Уманського НУС лине по всій Україні
Спів «Хлібодарів» Уманського НУС лине по всій Україні

Далі зйомки продовжаться для випуску рекламного ролика за участі «Хлібодарів» на території навчального закладу.

Тож хай примножуються в улюбленого колективу злети і перемоги на великих сценах, хай слава про Уманський національний університет садівництва і його талановитих вихованців досягає найвіддаленіших куточків України.  Віват тобі, співоча молодь університету!  

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів